Vesalainen: "Det har varit svårt i början"

Han imponerade stort på försäsongen och klassas som en av de största talangerna i Frölunda på länge. Men Kristian Vesalainen, 17, är inte nöjd sin säsongsinledning. – Det har varit svårt i början, säger han till GP.

ANNONS
|

Förra säsongen fick Kristian Vesalainen känna på hur det äratt spela seniorhockey med svenska mästarna Frölunda. Under sensommarenvisade17-åringen med imponerande spel att han har tagit kliv i utvecklingen och när tävlingssäsongen nu har rullat igång på allvarså har Vesalainen fått fortsatt stort förtroende av tränare Roger Rönnberg.

I CHL-mötet med Yunost Minsk tog han plats i förstakedjanmed lagkapten Joel Lundqvist och Casey Wellman.

–Det är en riktigt bra plats att spela på. Det är två fantastiska spelare som har sett jättemycket avhockeyvärlden. Jag kan lära mig mycket av båda två, säger Vesalainen.

Och det dröjde inte länge innan Vesalainen hittade nätet i CHL-sextondelsfinalen. På pass från kaptenLundqvist prickade han in 1-0. Frölunda förlorade dock matchen med 2-3.

ANNONS

– Det var en riktig pissmatch från vår sida. Vi måste spela bättre framöver.

I SHL har han på fem framträdande stått för två poäng - lika många poäng som han gjorde på 19 matcher under seriesäsongen i fjol. Men trots två mål påtre CHL-matcher och två assists i ligaspelet är Vesalainen inte nöjd med sin inledning.

– Det har varit svårt i början. Jag är inte nöjd. Men det har börjat rulla på lite bättre nu, ochdet ska bli ännu bättre, säger han.

Trots sin ringa ålder och erfarenhet är han dock inte förvånad över att han har fått så stort förtroende.

– Jag har tränat otroligt mycket, så jag hade faktiskt tänkt att det skulle bli så här för mig, säger han.

Och trots att det nu ärtätt mellan matcherna fortsätter Vesalainen att stanna kvar och köra extra efter träningarna.

– Jag kör på, jag blir aldrig trött,haha.

ANNONS