Vegas succé fortsätter med historisk seger

Det blev en känsloladdad och historisk kväll när det nya NHL-laget Vegas Golden Knights besegrade Arizona Coyotes under sin första hemmamatch någonsin.

ANNONS
|

Drygt en vecka efter massakern i Las Vegas, som var den dödligaste dödsskjutningen i USA:s historia, var det dags för stadens nya NHL-lag Golden Knights att spela sin första hemmamatch någonsin.

Innan matchen mot Arizona Coyotesfick spelarna sällskap av räddnings- och sjukhuspersonal på isen. Åtta sjuksköterskor, sju brandmän, sex poliser, tre sjukvårdare och två läkare hyllades före hemmadebuten för sitt agerande efter masskjutningen som skördade 58människoliv.

NHL-kommissionärenGary Bettman sade att det var "en ära och ett privilegium" att vara på plats i staden som har ställt sig enad i solidaritet med offren efter dådet. I arenan hade publiksätena försetts med #vegasstrong. Namnen på dödsoffren projicerades på isen. 58 tysta sekunder hölls, en sekund för varje dödsoffer.

ANNONS

Historisk seger

Matchen i sig blev en succé för det nya laget som fick en kanonstart mot gästerna och redan efter halva första perioden ledde man med 4-0.

Något som fick NHL-veteranen Roberto Luongo, som även gjort sig känd som en twitterprofil, att fråga när slutspelsbiljetternas släpps.

Matchen slutade 5-2 och förre Rangers-svensken Oscar Lindberg blev lagets första svenska målskytt. Den historiska hemmapremiären blev än mer historisk när Vegas Golden Knights därmed, som första expansionslag någonsin, vunnit sin tre första matcher på säsongen.

ANNONS