Vann SM-guld med Frölunda – nu hissas hans tröja

Magnus ”Mange” Johansson vann SM-guld med Frölunda 2003 – nu hissas hans tröja till taket men inte i Frölunda. – ”Mange” är den överlägset största idrottsmannen som representerat Linköping, säger klubbdirektören Anders Mäki i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Det var i Linköping som ”Mange” Johansson tog sig fram innan han kom till Frölunda 1997. Den offensivt skicklige backen blev klubben trogen ända fram till 2003 – sejouren i klubben avslutades med ett SM-guld för Frölunda 2003.

Efter en kortare sejour i Schweiz blev det Linköping som lyckades locka hem honom innan han på nytt gav sig ut på äventyr i både NHL och KHL.

– ”Mange” är den överlägset största idrottsmannen som representerat Linköping och samtidigt gett avtryck i hela den stora idrottsvärlden. Inte bara överlägset störst, jag tror också att det kommer att bli svårt för någon att slå honom i framtiden också. Historiens störste, helt enkelt, säger klubbdirektören Anders Mäki i ett pressmeddelande.

ANNONS

Magnus Johansson kommer att få sin tröja nummer 7 hissad i samband med matchen mot Färjestad den 25 september.

– Den här föreningen har varit en stor och viktig del av mitt liv under uppväxten och i min professionella karriär. Den här dagen kommer bli ett fantastiskt minne för mig och som jag kommer bära med mig resten av livet, säger Magnus Johansson.

ANNONS