Valentina Lizana Wallner ny expert i Viasat

Viasat har säkrat upp ett nyförvärv på expertfronten – under onsdagen meddelade man att förre OS-målvakten Valentina Lizana Wallner ansluter.
– Det här ska verkligen bli superkul och inspirerande, säger hon i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

När Valentina Lizana Wallner lade plockhandsken på hyllan gjorde hon det som en av Sveriges främsta hockeymålvakter genom tiderna.

Karriären avslutade hon 2016 – blott 26 år gammal – och hon hade redan då hunnit med att vinna tre SM-guld och spela 111 landskamper, bland annat under OS i Sotji 2014.

Sedan dess har hon bland annat varit målvaktstränare för Stockholm i både TV-pucken och Stålbucklan, samt damernas U18-landslag.

Men nu väntar en ny utmaning för Valentina Lizana Wallner. Under onsdagen kom beskedet att hon ska bli expert för Viasat och debuten kommer göras under Karjala cup.

ANNONS

– Det här ska verkligen bli superkul och inspirerande, säger hon i ett pressmeddelande.

Hon berättar vidare:

– Det blir viktigt att tänka i bredare perspektiv, men jag vill även nörda ned mig i små detaljer. Sedan har jag ganska bra insikt i hur Tre Kronor vill spela, då det finns ett mönster hur man vill spela i svensk hockey.

”Det känns hedrande”

Utöver stundande Karjala cup ska hon även vara expert under JVM vid årsskiftet.

– Det känns hedrande, speciellt att få göra det med det här rutinerade gänget på NENT Group. JVM har ju blivit en jul- och nyårstradition, så det ska bli jättekul.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS