Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Valentina Lizana Wallner ny expert i Viasat

Viasat har säkrat upp ett nyförvärv på expertfronten – under onsdagen meddelade man att förre OS-målvakten Valentina Lizana Wallner ansluter.
– Det här ska verkligen bli superkul och inspirerande, säger hon i ett pressmeddelande.

När Valentina Lizana Wallner lade plockhandsken på hyllan gjorde hon det som en av Sveriges främsta hockeymålvakter genom tiderna.

Karriären avslutade hon 2016 – blott 26 år gammal – och hon hade redan då hunnit med att vinna tre SM-guld och spela 111 landskamper, bland annat under OS i Sotji 2014.

Sedan dess har hon bland annat varit målvaktstränare för Stockholm i både TV-pucken och Stålbucklan, samt damernas U18-landslag.

Men nu väntar en ny utmaning för Valentina Lizana Wallner. Under onsdagen kom beskedet att hon ska bli expert för Viasat och debuten kommer göras under Karjala cup.

– Det här ska verkligen bli superkul och inspirerande, säger hon i ett pressmeddelande.

Hon berättar vidare:

– Det blir viktigt att tänka i bredare perspektiv, men jag vill även nörda ned mig i små detaljer. Sedan har jag ganska bra insikt i hur Tre Kronor vill spela, då det finns ett mönster hur man vill spela i svensk hockey.

”Det känns hedrande”

Utöver stundande Karjala cup ska hon även vara expert under JVM vid årsskiftet.

– Det känns hedrande, speciellt att få göra det med det här rutinerade gänget på NENT Group. JVM har ju blivit en jul- och nyårstradition, så det ska bli jättekul.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.