Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Vaktmästare hotade – match flyttas

Matchen i Hockeyallsvenskan mellan Väsby och Södertälje flyttas – efter att flera vaktmästare i Renew Arena utsatts för hot och misshandel, det rapporterar Expressen.

Onsdagskvällens möte mellan Väsby och Södertälje flyttas kort innan nedsläpp. Anledningen är att flera vaktmästare, som bland annat arbetar i Väsbys arena Renew Arena, blivit utsatta för hot och misshandel i Vilundaparken där arenan ligger, det rapporterar Expressen.

– Nu har de till och med fått hembesök, och det finns en hotbild mot dessa. Så nu stänger de hela rinken, säger Väsbys sportchef Tom Tärnström till tidningen.

Oklart när det kan spelas i arenan igen

Väsbys ordförande Jukka Tuurala säger till tidningen att det är skyddsombudet som beslutat att stoppa all aktivitet i arenan

– Vi hoppas kunna spela hemma mot Kristianstad på fredag igen, men om jag förstår proceduren rätt så är det upp till Arbetsmiljöverket att häva stoppet som införts av skyddsombudet. Det är kommunen som måste ta den dialogen, säger han.

Tuurala fortsätter:

– Det är inget som hänt i hockeyhallarna alls, utan misshandeln och hoten har hänt i andra delar av Vilundaparken, säger han.

Matchen flyttas nu till Södertälje.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.