Växjös ilska efter förlusten: "Ibland vinner inte bästa laget"

Växjö fick vända hem utan några poäng efter en stark insats mot Frölunda i rivalmötet. Då var lagets tränare Sam Hallam inte sen på att pika Frölunda. – Jag ska vara lite fräck och säga att sport är fantastiskt. Ibland vinner inte det bästa laget.

ANNONS
|

Det blev seger för Frölunda mot Växjö med 3–1 under torsdagskvällen. Detta trots att Växjö vann skotten med 32–22. I den första perioden var Växjö klart bättre men John Nyberg gjorde periodens enda mål. I den andra perioden straffade bortalaget ut sig själva med att dra på sig utvisning efter utvisning. Efter matchen var Sam Hallam, tränare i Växjö ironisk.

– Jag ska vara lite fräck och säga att sport är fantastiskt. Ibland vinner inte det bästa laget för dagen. Vi gör det väldigt bra och kommer ut bra. Vi dikterar matchen mot ett bra hockeylag. Sen förväntar vi oss att de ska komma ut starka i andra efter den första perioden, säger Hallam och fortsätter.

ANNONS

– Men vi hjälper Frölunda onödigt mycket med att ta på oss utvisning efter utvisning. Vi tar för många utvisningar och det utnyttjar Frölunda. De gör ett mål direkt efter en utvisning och sen ett mål i powerplay.

Trots det så levde matchen – särskilt efter att Oliver Bohm reducerat till 1–3 i den tredje perioden.

– Efter det gör Frölunda en stark period och dödar av sex-sju minuter väldigt effektivt och smart. Vi får en chans med den sista utvisningen att krypa lite närmare men för dagen så hittar vi inte lösningarna offensivt. Det kan ha att göra med att vi möter ett väldigt bra lag, säger Hallam.

ANNONS