Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MAXIM THORE
Bild: MAXIM THORE

Vändningen: Djurgårdsstjärnan avstängd efter slaget

Marcus Högström friades först helt efter omtalade slaget i ansiktet på Rögles Dennis Everberg.
Men nu, två dagar efter tilltaget, har disciplinnämnden valt att stänga av Djurgårdsstjärnan i tre matcher.

Det var en tilltrasslad situation vid avbytarbänken som ledde till det fula tilltaget. Rögles Dennis Everberg hamnade i bråk med Marcus Högström som befann sig i Djurgårdens avbytarbås. Efter några knuffar tog Högström tag i Everbergs huvud samtidigt som han riktade ett slag rätt i ansiktet.

Röglestjärnan började blöda och drabbades av en hjärnskakning – Högström klarade sig, till en början, med endast en tvåminuters-utvisning. Domarbasen Tomas Thorsbrink motiverade det hela med att tilltaget inte var tillräckligt grovt, något som fick Frölundas tränare att se rött.

– Pinsam förklaring. Om detta inte är försök att skada, vad är då försök att skada?, sa han till bloggen Rakapuckar.com.

LÄS MER: Roger Rönnberg rasar mot domarbasen

Stängs av i tre matcher

Men det hela fick en oväntad vändning när Högström senare under onsdagen anmäldes av både SHL och hockeyförbundet. I dag kom beskedet att backen stängs av i tre matcher och får böta 28 750 kronor.

Disciplinnämnden nämner flera faktorer som ligger bakom beslutet. Bland annat att Högström håller i Everbergs bakhuvud när han riktar slaget, samt att slaget innebar stor risk för skada - vilket man anser att Högström borde varit medveten om.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.