Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
David Printz. Bild: MICHAEL ERICHSEN
David Printz. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Utvisningen som fällde Frölunda: ”Slarvigt av mig”

Toppmötet mellan Frölunda och Rögle stod och vägde. Då åkte David Printz ut och Rögle kunde avgöra i powerplay genom Dennis Everberg.
– Det är slarvigt av mig, säger backen efter matchen.

Dennis Everberg hade gett sitt Rögle ledningen i toppmötet mellan Frölunda och serieledande Rögle. Men Rhett Rakhshani ville annat och smällde in sitt femte mål för säsongen och kvitterade tillställningen.

Men det skulle bli seger för gästerna.

En seger som innebär att Frölundas segersvit tog stopp på fem.

Segermålet kom i powerplay när David Printz hade blivit utvisad efter att ha varit för brysk i egen zon. En utvisning som fick fansen på läktaren att bli vansinniga men backen själv tar på sig skulden.

– Det är inget att klaga på, säger han och fortsätter:

– Jag borde ha tagit bort klubban tidigare … jag stoppar inte den där med flit och jag borde ha varit smartare. Det är i slutet av matchen och det står 1–1. Det var lite slarvigt av mig.

Vad har man för känsla när man sitter där i utvisningsbåset och ser pucken gå in?

– Det är tungt! Det var ju verkligen inte så att jag gjorde något överdrivet … det var desto större otur att de dessutom hänger dit pucken i boxplay direkt.

"Var lite för inkonsekventa"

En utvisning avgör sällan en match. Och den här matchen mot Rögle var inte Frölundas bästa match för säsongen. En match där gästerna effektivt satte stopp för de regerande mästarnas anfallsförsök gång på gång.

– Rögle är ett bra lag. Vi kom ut ganska bra och spelade helt okej. Jag tycker alltid det är svårt att analysera matcherna direkt efteråt och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Men de hade sin taktik, slog bort många puckar i slutet och har ett bra försvar. Då krävs det att vi måste vara mer aggressiv och mer konstruktiva i anfallszon, säger David Printz och fortsätter:

– Vi var lite för inkonsekventa över hela banan. Nu är det bara för oss att ladda om för veckan som väntar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.