Utvisningarna straffade sig för Frölunda

När Frölunda inte kan hålla sig på banan är det svårt att vinna matcher. Eller vad sägs om 14–35 i utvisningsminuter? Och efter tre mål i numerärt överläge kunde Skellefteå vinna med 5–1.
– Det är en jättelätt analys i dag. Det är jämnt till vårt matchstraff, säger Roger Rönnberg besviket till GP.

ANNONS
|

Backen Mattias Norlinder har stått vid sidan de sex senaste matcherna – och kämpat i gymmet för att återhämta sig från den knäskada han drabbats av.

Gissa om det var en spelsugen back som åkte med till norra Västerbotten?

Och när Skellefteå genom Jonathan Berggren tagit ledningen via en olycklig eller genomtänkt skridskostuds på Robin Alvarez i numerärt överläge hann det bara gå 40 sekunder innan Norlinder hittade nätet.

Joel Lundqvist vann tekningen, la pucken till backen – som vandrade in mot mål och snärtade iväg ett handledsskott.

1–1 – och ett bortalag som skapade mer och gick för ett ledningsmål.

ANNONS

– Det är alltid kul att göra mål! Jag försökte bara ta den mot kassen – och så råkade den studsa in. Jag är ödmjuk, säger Mattias Norlinder i C More.

Men perioden var Skellefteås.

När Viktor Ekbom var på väg att visas ut skickade SAIK in sex man på isen i Skellefteå Kraft Arena – och Oscar Möller kunde måtta in 2–1 via isen. Den pucken borde nog Johan Mattsson ha räddat.

Rosseli fick matchstraff

I slutet av perioden kom Mats Rosseli Olsen mot målet, fick i väg ett avslut – men körde i samma situation rätt över skallen på SAIK-målvakten Gustaf Lindvall.

Fem minuter för charging – och matchstraff.

LÄS MER:Mats Rosseli Olsen körde in i målvakten – fick matchstraff

Helt korrekt, dessutom. I målet fick också Arvid Söderblom – fostrad i Hovås Hockey och just Frölunda – hoppa in som ersättare.

– Det var speciellt. Det är många som är kvar i klubben – och det var speciellt att möta brorsan (Elmer) för första gången och ha pappa (Martin) i båset. Jag hade inga problem att tända till, säger Söderblom.

Inte blev det bättre för Frölunda i den andra perioden, där domarna fortsatte att hitta utvisningar. För efter avklarat spel i numerärt underläge i fem minuter fick SAIK ytterligare tre chanser i PP – och till slut blev det mål igen.

ANNONS

Skellefteå drog ifrån

3–1 när Jonathan Berggren vallade in sitt andra mål för kvällen.

En stund senare stod Frölunda still i försvar – och Jonathan Johnsson, jodå – Jonas son, kunde peta in 4–1 på retur.

Där och då kändes matchen avgjord.

Och Frölundas kapten Joel Lundqvist såg orsaken till genomklappningen: Alla utvisningar.

Lundqvist kritisk

Eller vad sägs om 14–35 i utvisningsminuter?

– Då blir det svårt! Vi gör det bra i långa perioder – men så får de några studspuckar, så det är klart att det svider! Det tar en stund innan vi hittar vårt egna spel när det blir så många utvisningar – så det håller inte i längden, säger han besviket.

Han var inte heller nöjd med Frölundas spel i numerärt överläge.

– Vi får steppa upp själva i vårt powerplay också. Det där raka måste vi skapa. Mer av det, säger Lundqvist.

Roger Rönnberg fyller på:

– Jag är riktigt besviken på vårt anfallsspel – och där ingår powerplay. Jag tycker inte att vi har den där skärpan som behövs för att kunna göra match av det, säger Rönnberg.

Och i tredje perioden var det Skellefteå som dödade spänningen – med 5–1 av Joakim Lindström bakom en skymd Johan Mattsson.

ANNONS

Inhoppande Arvid Söderblom, Elmers storebror, höll dessutom nollan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS