Utvisningarna blev kostsamma för FHC: "Han väger 45 kilo"

ANNONS
|

Skellefteå har ett fruktat powerplay med SHL:s kanske bäste spelare Joakim Lindström som millimeterprecis dirigent. Det visade sig två gånger om under torsdagens batalj.

Vid 1–0 satt Joel Lundqvist i utvisningsbåset för holding. Han fick se Joakim Lindströms hårda skott räddas av Johan Gustafsson innan Oscar Möller slog in returen i relativt tom kasse.

– Det är en kampsituation där jag ska trycka mig förbi. Jag använder en arm för att trycka bort honom och han ramlar. Han väger 45 kilo och jag åker för holding. Det var några tveksamma utvisningar, säger Frölundas lagkapten om situationen som satte Frölunda i tidigt underläge.

ANNONS

”Vi har pratat om det”

Med sin erfarenhet är just Joel Lundqvist en av spelarna som bär ett stort ansvar att inte ta onödiga utvisningar.

– Vi har pratat om det, att inte ta några onödiga utvisningar. Det är en kampsport så det uppstår ju situationer. Men det gäller att ligga på rätt sida, säger han.

”Utvisningarna skadar oss”

Det gjorde inte John Nyberg gjorde denna torsdagskväll då han åkte på två plus två minuters ofrivillig vila precis i matchens slutskede. Just när Frölunda gjorde ett sista reduceringsförsök.

– Utvisningarna skadar oss. Vi måste försöka minimera dem. Vi måste lägga energi på rätt saker, säger Henrik Tömmernes och får medhåll av Casey Wellman

Vi blir frustrerade men vi får inte låta det styra. Vi måste vara mer disciplinerade. Det är tuffa matcher varje gång och folk kommer bli frustrerade men vi måste bli bättre där, säger han.

ANNONS