Utreder osmaklig Liv-ramsa: "Tar totalavstånd"

I mötet mellan Färjestad och HV71 ska några fans till Karlstad-klubben ha sjungit osmakliga ramsor om avlidna HV-målvakten Stefan Liv. Nu utreder FBK ärendet. – Om det kommer uppgifter som styrker händelsen kommer vi att agera internt och vidta de åtgärder som krävs
, säger Färjestads vd Stefan Larsson.

ANNONS
|

Klassikermatchen mellan Färjestad och HV71 i Löfbergs Arenafick ett tråkigt efterspel när det på sociala medier spreds uppgifter om att FBK-fans skaha hånat den avlidna HV-målvakten Stefan Liv med osmakliga ramsor.

På lördagskvällen gick Färjestad ut på klubbens hemsida och bad om ursäkt.

”Färjestadtar totalavstånd för beteenden, uttalanden och uppträdanden som ligger utanför föreningens värdegrund",skriver klubben.

Brevet avslutas med:

Vi vill från Färjestad BK’s sida be om ursäkt till HV71 och dess supportrar, samt till våra egna supportrar som inte ställer upp på den här sortens beteenden”, skriver han på klubbens officiella hemsida.

"Aldrig acceptera"

Även Färjestads största organiserade supporterklubb,”The Wolfpack”, tar tydligt avstånd på sin Facebook-sida.

ANNONS

"Stefan var en fantastisk målvakt och en hockeyikon för oss alla. Vi i WP kommer aldrig att acceptera något nedsättande rörande honom", skriver supportergruppen.

Sportexpressen skriver att ett vittne som tidningen har varit i kontakt med hävdar att det var "ungefär tio personer" som skanderade en osmaklig ramsa, men att den snabbt ska ha tystats efter att flera personer i FBK-klacken sagt åt gruppen att sluta.

Och på klubbens hemsida förklarar Färjestad att klubbennu ska utreda ärendet noggrant.

– Om det kommer uppgifter som styrker händelsen, kommer vi att agera internt och vidta de åtgärder som krävs för att stävja och förhindra att något liknande inte kommer att upprepas
, berättar Stefan Larsson, klubbens VD.

"Tar kraftfullt avstånd"

Enligt Jönköpings-Posten kommer Färjestad ta kontakt med säkerhetsvakter och publikvärdar som arbetade under matchen. Man kommer också ta del av videoupptagningar för att bringa klarhet i vad det är som har hänt.

– Uppgifterna är fortfarande för mig obekräftade men eftersom det blev en sådan eskalering i sociala medier sa vi att om vi har beteenden som ligger utanför klubbens syn på hur världen ska se ut, som ligger utanför våra värdegrunder och som ligger utanför vad vi anser vara sunt förnuft så tar vi kraftfullt avstånd mot det, säger Stefan Larsson.

ANNONS
ANNONS