Rikard Grönborg gormar på sina spelare under en match mellan Zürich och Rögle i CHL föregående säsong.
Rikard Grönborg gormar på sina spelare under en match mellan Zürich och Rögle i CHL föregående säsong. Bild: MATHILDA AHLBERG

Uppgifter: Rikard Grönborg aktuell för NHL-klubb

Rikard Grönborg har länge spekulerats vara ett namn för NHL. Nu uppger The Athletic att tränaren är aktuell för San Jose Sharks.

ANNONS
|

San Jose Sharks har haft en tuff säsong bakom sig. Nyligen fick huvudtränaren Bob Bougher och en stor del av hans stab lämna till följd av bristfälliga resultat.

Även General Managern Doug Wilson lämnade klubben tidigare våras efter nästan 20 år i organisationen.

Klubben står nu inför en stor omorganisation och är ute på tränarjakt.

Ett namn på listan är Sveriges förra förbundskapten Rikard Grönborg, uppger The Athletic.

Den 54-åriga Grönborg har spenderat de tre senaste säsongerna som tränare för ZSC Lions i den schweiziska ligan.

Hans kontrakt löper även över nästa säsong men det finns alltså en möjlighet att han byter Zürich mot San Jose inför nästkommande säsong.

ANNONS

Rikard Grönborg skulle i så fall bli första svensk att leda ett NHL-lag som huvudtränare.

San José missade att kvalificera sig för slutspel den gångna säsongen och i laget finns bland annat den svenska stjärnbacken Erik Karlsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS