Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Uppgifter: Reinfeldt vill investera i Djurgården

Målsättningen är att samla in 23 miljoner kronor. Djurgården Hockey vill satsa mot toppen genom att låta alla som vill bli aktieägare i klubben. En som uppges vara intresserad av att investera? Förre statsministern Fredrik Reinfeldt, det skriver Dagens Industri.

För tredje året i rad visar Djurgården Hockey upp ett ekonomiskt plusresultat. Och Stockholmsklubben har för tillfället ett eget kapital på 8,1 miljoner kronor. Men mesta mästaren är långt ifrån nöjd. I hopp om att bli ännu mer konkurrenskraftig satsar nu Dif hårt för att stärka sin ekonomi ytterligare. I somras meddelade klubben att man har en målsättning på att samla in 23 miljoner kronor, det här genom att låta alla som önskar bli aktieägare i klubben. 

Nu skriver Dagens Industri att före detta moderatledaren och statsministern Fredrik Reinfeldt är en av aktörerna som kan tänka sig att investera i klubben. Att Reinfeldts hjärta klappar hårt för Djurgården är känt sedan tidigare och 52-åringen syns inte sällan i publiken både på Hovet och på Tele2 Arena. Utöver Reinfeldt ska också flera tunga näringslivsprofiler ha ett intresse för projektet.

Emissionskampanjen startar nästa vecka och Djurgårdens vd Jenny Silfverstrand berättar för Dagens Industri att projektet inte handlar om att täcka upp ekonomiskt utan om att Djurgården Hockey, som totalt har 16 SM-guld men som inte har blivit bäst i Sverige sedan säsongen 2000/2001, på lång sikt vill satsa för att nå toppen igen. 

– Det här handlar inte om att vi ska bygga ett eller två superlag. Det här handlar om att stärka organisationen i alla led för att kunna bygga starkare och vassare lag säsong efter säsong. Den kapitalbasen kan vi ta in via den här nyemissionen, har Silfverstrand sagt tidigare i ett pressmeddelande. 

Nu utvecklar hon för DI.

– Vi behöver inte pengar just nu för att täcka några skulder. Vi gör det här för att vi vill kunna växa snabbare och satsa framåt, säger Jenny Silfverstrand, vd i Djurgården Hockey till

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.