Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Uppgifter: Jagr nära ny NHL-klubb

En av försäsongens största frågetecken har hetat Jaromir Jagr och om den levande legendarens tid i NHL till slut är över. Men lagom till säsongsstarten ser det ut att bli en nionde klubb för 45-åringen, nämligen Calgary Flames. "Flames och Jagr i seriösa kontraktsdiskussioner", skriver Sportsnets John Shannon på Twitter.

Jaromir Jagrs NHL-karriär kommer att gå till historien som en av de absolut mest framgångsrika och längsta någonsin. Debuten kom 1990 i Pittsburgh Penguins – 27 år senare har tjecken vunnit två Stanley Cup och stått för 1914 poäng (näst bäst någonsin) för åtta olika klubbar. 

Inför den kommande säsongen såg dock tiden i NHL ut att ta slut och spekulationer kring spel hemma i Tjeckien och Kladno började ta fart. 

Men nu kommer rapporter om att det kan bli ännu ett år och en nionde klubb för Jagr. Enligt Sportsnets John Shannon ska nämligen Calgary Flames vara intresserade av 45-åringen.

"Flames och Jagr i seriösa kontraktsdiskussioner. Vi borde veta inom 18 timmar...för övrigt har laget kollat med landsmannen Michael Frolik gällande Jagr", skriver Shannon på Twitter.

Under sina 24 säsonger i NHL har Jagr representerat Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins, New Jersey Devils och Florida Panthers.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.