Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Luleås målvakt Niklas Rubin uppges vara klar för Frölunda. Bild: SIMON ELIASSON

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Uppgifter: Frölunda har gjort klart med målvakt

Mitt i brinnande slutspel ska Frölunda ha gjort klart med en förstärkning inför nästa säsong. Enligt Expressen ansluter Luleås målvakt Niklas Rubin, fostrad i Hanhals, till klubben.

Johan Mattsson har fått förtroendet i Frölundamålet under det pågående slutspelet. Samtidigt har GT rapporterat att Johan Gustafsson nobbat ett kontraktsförslag från Frölunda och att Luleå ska vara ett av lagen som jagar målvakten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

LÄS MER: Uppgifter: Gustafsson nobbade kontraktsförslag

Nu skriver Expressen att en flytt åt andra hållet är klar – Luleå-målvakten Niklas Rubin ska enligt tidningen brutit sitt kontrakt och kommer förstärka Frölunda nästa säsong.

– Det är ingenting jag vet någonting om. Han har kontrakt med oss, säger Luleås sportchef Stefan Nilsson till tidningen.

– Det har jag inga kommentarer till. För oss är det fullt fokus på slutspel nu, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till tidningen.

– Vi får se vad som händer, jag har kontrakt ett år till, säger Rubin själv i ett sms till GP.

23-årige Rubin, som är fostrad i Kungsbacka-laget Hanhals, kom till Luleå inför pågående säsong från Tingsryd och har fått agera andramålvakt bakom Joel Lassinantti. Rubin har förutom rötterna på västkusten flickvännen i Göteborg, Pauline Hammarlund som snart inleder guldjakten i damallsvenskan med sitt Göteborg FC.

LÄS MER: Kärleksparet jagar guld – med 130 mils avstånd

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.