Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Luleås målvakt Niklas Rubin uppges vara klar för Frölunda. Bild: SIMON ELIASSON
Luleås målvakt Niklas Rubin uppges vara klar för Frölunda. Bild: SIMON ELIASSON

Uppgifter: Frölunda har gjort klart med målvakt

Mitt i brinnande slutspel ska Frölunda ha gjort klart med en förstärkning inför nästa säsong. Enligt Expressen ansluter Luleås målvakt Niklas Rubin, fostrad i Hanhals, till klubben.

Johan Mattsson har fått förtroendet i Frölundamålet under det pågående slutspelet. Samtidigt har GT rapporterat att Johan Gustafsson nobbat ett kontraktsförslag från Frölunda och att Luleå ska vara ett av lagen som jagar målvakten.

LÄS MER: Uppgifter: Gustafsson nobbade kontraktsförslag

Nu skriver Expressen att en flytt åt andra hållet är klar – Luleå-målvakten Niklas Rubin ska enligt tidningen brutit sitt kontrakt och kommer förstärka Frölunda nästa säsong.

– Det är ingenting jag vet någonting om. Han har kontrakt med oss, säger Luleås sportchef Stefan Nilsson till tidningen.

– Det har jag inga kommentarer till. För oss är det fullt fokus på slutspel nu, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till tidningen.

– Vi får se vad som händer, jag har kontrakt ett år till, säger Rubin själv i ett sms till GP.

23-årige Rubin, som är fostrad i Kungsbacka-laget Hanhals, kom till Luleå inför pågående säsong från Tingsryd och har fått agera andramålvakt bakom Joel Lassinantti. Rubin har förutom rötterna på västkusten flickvännen i Göteborg, Pauline Hammarlund som snart inleder guldjakten i damallsvenskan med sitt Göteborg FC.

LÄS MER: Kärleksparet jagar guld – med 130 mils avstånd

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.