Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Uppgifter: Förbundet chockhöjer ordförandens lön

Det svenska Ishockeyförbundet vill höja ordförandelönen – och det rejält. Från runt 350 000 kronor om året till 1,14 miljoner, det skriver Sportbladet.

Det svenska Ishockeyförbundet planerar en rejäl höjning av ordförandelönen, enligt uppgifter till Sportbladet.

Den nuvarande ordföranden har enligt tidningen fått ett årsarvode på runt 350 000 kronor, vid sidan av sitt civila arbete. Nu planerar dock förbundet radikala förändringar. Årslönen ska enligt uppgifter till Sportbladet höjas till 1,14 miljoner kronor per år.

– Ska vi ligga i framkant inom vår idrott kikar vi på olika förslag. I dag har vår ordförande ett arvode. Kan man verkligen jobba heltid och samtidigt var ordförande i Ishockeyförbundet? Det är ett otroligt stort åtagande att vara ordförande, och även för övriga styrelsen, säger Anders Zetterström, ordförande i valberedningen, till Sportbladet.

Tidigare har den förtroendevalda rollen varit mer eller mindre ideell men arvodet har under de senaste åren stadigt höjts och Zetterström, som förnekar att planer på en jättehöjning finns, menar att en höjning av arvordet kan locka till sig bättre kandidater.  

– Det handlar om vilken sorts person vi förväntas ha för svensk hockey. Man får titta på det utifrån det. Men höjs ersättningen är alternativen fler över personer som kan tänka sig att driva svensk hockey framåt. Det är inget att hymla om, så fungerar det, säger han.

Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson tjänar enligt uppgifter till Fotbollskanalen 88 000 kronor i månaden och den nuvarande ordföranden Anders Larsson, som kommer att ställa upp för omval, vill inte kommentera hans eventuella löneförhöjning. 

– Valberedningen äger frågan om ersättning. Jag vill inte kommentera lönen, säger han till Sportbladet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.