Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Även USA:s herrar kan bojkotta VM

Enligt spelaragenten Allan Walsh, som har flertalet NHL-spelare som klienter, kan USA:s herrlandslag i ishockey bojkotta VM i solidaritet med damlandslaget. "Snacket går bland NHL-spelarna", skriver han på Twitter.

USA:s damlandslag hotar med att bojkotta hemma-VM som startar den 31 mars eftersom de anser att de behandlas orättvist av det amerikanska ishockeyförbundet. 

– Vi vill ha minimilön och att USA:s ishockeyförbund ger fullt stöd till utvecklingen av dam- och flickishockey. Vi vill inte bli behandlade som andra klass. Vi har representerat vårt land med värdighet och förtjänar att behandlas med rättvisa och respekt, sa lagkaptenen Meghan Duggan till ESPN.

LÄS OCKSÅ: Boork om hotet: "Näst intill skandalöst"

Nu kommer det uppgifter om att även USA:s herrlandslag kan komma att bojkotta VM, i solidaritet med damlandslaget. Det uppger spelaragenten Allan Walsh, som har flertalet NHL-spelare som klienter.

Walsh hävdar att "snacket går" bland NHL-spelarna kring en eventuell bojkott. NHL:s spelarfack har tidigare uttryckt sitt stöd till det amerikanska damlandslaget. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.