Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

Uddlöst Frölunda föll i Växjö

Anfallsspelet tröt när Frölunda föll med uddamålet mot svenska mästarna.
– Vi har några riktigt bra lägen som vi måste sätta, säger Joel Lundqvist.

Frölundas säsongsinledning har mestadels varit positiv med fyra segrar på fem matcher. Mot regerande svenska mästarna Växjö på bortaplan blev det dock inga poäng.

Växjö, som tillskillnad från Frölunda har haft en tung start på hösten, var skarpast och vann i Vida arena med 1–0.

Smålänningarnas blott andra seger på sex matcher.

– Segt att förlora, som alltid. Det var en tajt match, med små marginaler. Det skilde ett mål igen, tidigare har vi haft uddamålen på vår sida ett par gånger. Nu hade vi marginalerna mot oss, säger Sebastian Stålberg.

Matchens enda fullträff kom i den första perioden.

Frölunda, där flera viktiga spelare saknades på grund av skada och avstängning, hade fått chansen två gånger om i powerplay under inledningen – utan att få utdelning. När det var Växjös tur att spela med en man mer på isen blev det däremot nätrassel.

"Det blev avgörande"

Joel Persson fick på en kanon från blålinjen. Johan Gustafsson, som gjorde stark insats i gästernas målbur, hann inte dit och det var 1–0.

– Det var mycket kämpa och jobba hårt hela matchen. Inget finlir utan mest kamp. De lyckades göra ett i PP, det gjorde inte vi, det blev avgörande, säger lagkapten Joel Lundqvist.

I den andra perioden red Växjö vidare på ledningsmålet och hemmalaget belägrade långa stunder Frölundas zon. Men en tät defensiv och en storspelande Johan Gustafsson höll Roger Rönnbergs manskap kvar i matchen. Och den gången ”JG” och försvaret inte hann dit för att avstyra agerade målramen räddande ängel.

Eric Josefsson fick chansen i öppet läge. Skottet satt klockrent i stolpen.

I den tredje perioden gav Frölunda sig ut på kvitteringsjakt, men gästerna lyckades aldrig skapa något vidare tryck på Viktor Fasth, som var säkerheten själv i Växjö-kassen. Spelet i powerplay var inte tillräckligt vasst och i fem mot fem hade bortalaget svårt att skapa öppna möjligheter.

"Jag var på väg att jubla"

En gång var det dock riktigt nära.

Max Friberg hittade fram med pucken till Joel Lundqvist, som avslutade snabbt.

Fasth hann dock parera.

– Jag ville onetoucha pucken direkt. Jag såg att det var ganska öppet, men han fick ut benet och styr undan. Jag var på väg att jubla, men han gjorde en ruskigt snabb benparad. Sådana lägen måste man sätta i en sådan här match. Särskilt när man fick jobba så hårt som vi fick göra för att skapa lägen ... , säger Lundqvist.

Växjö spelade av matchen och indianerna fick noll poäng med sig på bussen hem till Göteborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.