Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Tyst minut inför premiären mellan AIK och HV71

Tre tonåriga AIK-supportrar dog i en bilolycka under torsdagen.
Inför fredagens allsvenska premiär mellan HV71 och AIK hölls en tyst minut för att hedra dem – gästerna från Solna spelade även matchen i sorgband.

Under torsdagseftermiddagen inträffade en allvarlig olycka utanför Växjö. Fyra personer fick föras till sjukhus och senare under dagen kom nyheten att två tonårspojkar, 17 och 16 år, hade dött.

Ytterligare en tonåring, en 18-åring, bekräftades död under fredagen.

De tre tonåringarna, som satt i samma bil, var AIK-supportrar som var på väg till Kalmar för att se torsdagsmatchen i fotbollsallsvenskan.

– Vi har precis mottagit otroligt tråkiga nyheter med omkomna unga AIK-supportrar på väg ner. Alla våra tankar går till familjer och anhöriga, sa sportchef Henrik Jurelius till Sportbladet efter matchen.

LÄS MER: Tre AIK-supportrar omkom i olycka – var på väg till match

De omkomna tonåringarna hedrades på många håll under både torsdagen och fredagen. Bland annat inför premiären i hockeyallsvenskan.

Innan HV71 och AIK skulle drabbas samman i Husqvarna Garden hade lagen en tyst minut. AIK spelade även matchen i sorgband.

Tonåringarna hedrades som sagt på många olika sätt. Flera klubbar, främst inom fotbollen, visade sitt deltagande i sorgen. AIK upprättade även klubben en minnesplats för de omkomna ungdomarna vid statyn av Isidor Behrens och Putte Kock på Putte Kocks plats utanför Friends Arena i Solna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.