Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tung skada när Frölunda krossade Luleå

Frölunda åkte på ett tungt bakslag när Lasse Johansson skadade sig mot Luleå. – Vi förbereder oss för det värsta, säger Roger Rönnberg.

Frölunda fick en kanonstart i den tredje semifinalen på hemmais i Scandinavium. Robin Figren fick pucken av Johan Sundström efter sex minuter, tog några snabba skär och prickade iskallt in pucken bakom Joel Lassinantti.

– Jag var lite lugnare med pucken för en gång skull där ... fick en helt öppen gata och vet inte riktigt vad som hände. Jag får vara ärlig och säga att jag kanske inte haft tålamodet med pucken innan. Men skönt att sätta dit den och så länge vi vinner är jag nöjd, säger Robin Figren.


I den andra perioden var det inget snack. Frölunda vann skotten med 19-4 och körde över Luleå. När Lucas Wallmark tog en onödig utvisning var det dags igen. Johan Sundström som har varit lysande för sitt Frölunda under slutspelet fick pucken av Andreas Johnson. Sundström gjorde inget misstag utan tryckte dit pucken.

– Det var lite på tiden! Jag har haft många bra chanser utan att få dit pucken. Nu lyckades jag och det var jäkligt skönt, säger han.

Efter målet fick dock Sundström sätta sig i utvisningsbåset tillsammans med Jonathan Granström efter att duon bråkat med varandra. 

– Vi "fastnade" i varandra ett par gånger, det är så det ska vara i ett slutspel, säger Sundström.

Ett riktigt bakslag kom för Roger Rönnberg och hans Frölunda i den andra perioden. Anton Hedman körde rätt in i Lasse Johansson och träffade fel med sitt ben. Johansson stod länge vid Frölunda-båset och försökte med olika övningar. Tillslut fick han kasta in handduken och dunkade klubban i båset innan han gick rätt ner i omklädningsrummet – Johan Gustafsson ersatte – hans första match i slutspelet. Hur illa det är med Lasse Johansson är ännu oklart.

– Vi förbereder oss för det värsta. Det är svårt att mörka en skada när alla såg att han klev av skadad, säger Roger Rönnberg.
 

Hur ska ni ta en seger på bortais?

– Spelar vi som nu med hårda närkamper, disciplin, inga utvisningar och hårt jobb framför deras målvakt. Vi vinner både kampen och spelet nu och gör det bra. Vi har kontroll och lugn och visar att vi är ett lag att räkna med, säger Rönnberg och får medhåll av Robin Figren.

– Spelar vi som vi vill göra och på vårt sätt. Ja, då hänger inte Luleå riktigt med. Vi har en god chans om alla killarna har huvudet med sig på fredag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.