Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Tung förlust för Frölunda i jakten på kvartsfinal

Hur många sekunder krävs för att vinna en hockeymatch? Jo, för Växjö räckte det med 13 sekunder för att avgöra mot Frölunda som tappade poäng i jakten på en kvartsfinal.
– Vi blir grymt hårt straffade, säger Roger Rönnberg.

Frölunda började bra mot Växjö.

Tryckte på och jagade ett ledningsmål men Viktor Fasth ville inte släppa några puckar förbi sig under inledningen av matchen.

Istället skulle det komma en rejäl kalldusch för Frölunda i den andra perioden.

Det började med att Jacob Micflikier gav hemmalaget ledningen och endast 13 sekunder senare kunde Marcus Sylvegård utöka till 2–0.

– Vi bor i deras zon i andra men vi gör två misstag ... vi blir grymt hårt straffade och jag som ledare måste kunna förbise det och inte reagera på att vi har de här studsarna mot oss, säger Roger Rönnberg.

Uppförsbacken blev än större när Erik Josefsson satte dit 3–0 i den tredje perioden. Då hjälpte det inte att Johan Sundström och Rhett Rakhshani reducerade för närmare än så kom inte Frölunda.

– Det här var en tuff, tuff förlust för laget. Vi förtjänar att få någon poäng med oss och de här misstagen vi gör får bli en bra läxa inför framtiden. Om jag ska se till den här matchen och den senast mot Skellefteå så är vi mycket bättre nu, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Det finns mycket i den här matchen som är positivt. Vi spenderar större tid i anfallszon och skapar mer. Sen är det jättetufft att åka på en förlust just nu men vi behöver spela bättre för att komma in till slutspelet med ett bättre spel.

Efter förlusten är det nu fem poäng upp till sjätteplatsen. Den som innebär att det blir direktplats till kvartsfinalerna.

– Det går inte att trolla fram poäng ... vi måste spela bättre ishockey! Det är det viktigaste för oss nu och det är att det växer ett mod hos killarna och att vi börjar spela bättre hockey, säger Roger Rönnberg.

Var det här ett steg framåt för er?

– Ja, det tycker jag. Vi är bättre offensivt och vi jobbar lika hårt som mot Skellefteå. Vi börjar att se ut som Frölunda igen.

Det blir en kamp in i det sista om en kvartsfinalplats?

– Mitt jobb är att förbereda laget inför de här viktiga matcherna. Det är tre kvar nu men den fjärde matchen är den som blir viktigast oavsett om det är en åttondelsfinal eller en kvartsfinal. På något sätt kan jag gilla det här läget. Jag tror ingen vill ha Frölunda som motståndare i vare sig en kvart eller en åttondelsfinal, säger han och fortsätter:

– Nu gäller det för mig att gjuta mod i killarna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.