Tung förlust för Frölunda – föll igen mot Rögle

2–1, 2–1, 2–1. Det är segersiffrorna för Rögle i de tre mötena med Frölunda den här säsongen. Siffror som gör laget till en riktig mardrömsmotståndare för Frölunda.
– Tre torsk är aldrig kul, det är klart det svider, säger Joel Lundqvist.

ANNONS
|

Ja, Rögle hade vunnit de två första mötena den här säsongen med just 2–1 och om man räknade med förra säsongens möten hade laget vunnit fyra av de fem senaste mot Frölunda. Att det skulle sluta just 2–1 till Rögle nu igen var ingen direkt skräll med andra ord.

Craig Shira skulle hitta rätt från backposition och luckan bakom Niklas Rubin i den första perioden. Hampus Gustafsson skulle göra sitt första SHL-mål någonsin när han i boxplay kontrade in pucken och kallduschen var total för Frölunda.

LÄS MER: Frölundas publik växer – igen

Jacob Peterson skulle visserligen reducera men närmare än så kom inte Frölunda.

ANNONS

– Rögle jobbar stenhårt och testar oss bra. Vi behöver upp och tävla på personbästanivå men vi är långtifrån perfekta. Vi behöver nog titta om det är taktiska saker eller om det är attityd som gör att vi inte gör fler bra minuter. Vi skapar nog idag för att göra både två och tre mål men det är ett par otroliga räddningar där. Vi gör helt enkelt för få bra minuter öfr att jag ska vara nöjd, säger Roger Rönnberg.

LÄS MER: Grönlund styr musiken i Frölundas omklädningsrum

I omklädningsrummet står Joel Lundqvist och pustar ut eter matchen. Det är tydligt att en förlust svider för lagkaptenen – varje gång.

– Det är en jämn match det här. Vi har lägen för att kvittera men Rögle inleder bättre än vad vi gör. Sen spelar vi upp oss men det är det där sista som fattas. Vi saknar inte lägen men vi saknar den sista desperationen i lägena, säger han.

Varför är Rögle så tuffa att möta?

– De spelar tajt och överbelastar. Det gäller för oss att klara av den första pressen när vi kommer in i zon. Om vi är lite för tunna över pucken kan de bryta tidigt och vi får åka stora sträckor. Vi klarade det stundtals men Rögle är bra på att få stopp tidigt.

ANNONS

Tre raka förluster mot Rögle – är det en mardrömsmotståndare för er?

– Det är inget som jag eller vi har analyserat vidare eller så ... men tre torsk är inget kul! Jag kommer ihåg de andra matcherna och de är liknande den här. De packar ihop och litar på deras målvakt. Skulle vi dock få upp effektiviteten så vinner vi en sådan här match, säger Joel Lundqvist.

– Men det svider, det gör det alltid.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS