Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tung återkomst för Collberg i Scandinavium

Han gjorde fyra säsonger i Frölunda. När Rögle gästade Scandinavium var Sebastian Collberg tillbaka i sin gamla hemma-arena.

Efter en succésejour i Frölunda tog Sebastian Collberg, 22, för två år sedan klivet över till Nordamerika i hopp om att kunna ta en plats i NHL. Först i Montreal Canadiens och sedan i New York Islanders. Men forwarden hade svårt att komma till sin rätt och fick i stället nöja sig med spel i AHL och Bridgeport Sound Tigers. Efter en vända i ECHL valde Sebastian Collberg i stället att vända hem till svensk mark igen. Dock inte till Frölunda - utan Rögle. 

– Jag vet inte varför det inte blev Frölunda, men Rögle kändes rätt. De har byggt upp det bra här de senaste åren. Det är en del spelare som har haft det tufft där borta som har kommit till Rögle och fått igång det bra här, (Patrik) Cehlin och (Sebastian) Wännström exempelvis. 

På torsdagskvällen var Collberg för första gången tillbaka i Scandinavium - den här gången som bortaspelare. Och då fick han vara med och se sitt Rögle förlora med 1-2, trots att gästerna från Ängelholm länge stod emot bra och höll 0-0 fram till att det var drygt tio minuter kvar. Och även om det blev förlust tyckte Collberg att det spelmässigt var ett fall framåt. 

– Vi gjorde det mycket bättre nu, framför allt defensivt, vilket vi har pratat om i veckan att vi måste göra bättre. Men det var det där lilla sista som saknades. 

I andra perioden pressade Rögle hemmalaget, och i mittakten avlossade man 13 skott mot Johan Gustafsson. 

– Det är starkt att kunna göra det här i Scandinavium, vi får fortsätta bygga vidare på det här. Men vi ska försöka ha lite längre anfall. 

Och Collberg själv hade en öppen chans att ta ledningen när han fick pucken mitt i slottet. 

– Jag försökte mest få den på mål, det blev lite situationer och jag fick pucken till mig, men han gjorde en bra räddning. 

Trots att Rögle har fått en tung start på säsongen så trivs han med tillvaron sin nya klubb. 

– Jag trivs väldigt bra i Ängelholm. Jag har kommit in i det bra från början, det är ett gött gäng, och det är fint där nere.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.