Trots mäktig upphämtning – ny förlust för Frölunda

Underläge 0-3 och på väg mot noll poäng. Men Frölunda stod för en mäktig upphämtning och tvingade matchen till övertid. I straffläggningen var dock Luleå starkast.

|

Svajigt försvarsspel gjorde att Roger Rönnbergs manskap hamnade i en jobbig sits när laget gästade Luleå. Bortalaget gick bort sig i anfallsspelet, Luleå passade sig snabbt framåt innan Emil Larsson med ett elegant skott i krysset prickade in 1-0 efter drygt nio minuters spel. Otagbart för Johan Gustafsson, som fick förtroendet mellan stolparna på torsdagskvällen.

Innan den förstaperioden var över hann Luleå även trycka dit 2-0 när Patrick Cehlin med en skicklig dragning avslutade ytterligare en hemmakontring. Och det kunde ha varit betydligt fler mål i baken för Frölunda under matchens första 20 minuter – men Johan Gustafsson höll gästerna kvar i matchen.

"Spelar vårdslöst med pucken"

Frölunda hade dock också sina chanser. Ryan Lasch frispelades av Joel Lundqvist, men Joel Lassinantti i Luleå-målet var påpasslig och räddade amerikanens avslut, Carl Grundström var nära ett par gånger och Simon Hjalmarsson fick ett friläge som han inte lyckades förvalta.

– Det är blekt, vi släpper på oss alldeles för mycket chanser från mittzon. Vi spelar vårdslöst med pucken och bjuder på spelvändningar. Och dessutom är vi dåliga i hemjobbet, så det är inte bra, sa en missnöjd Roger Rönnberg till C More efter 20 minuters spel.

Efter periodvilan inledde Frölunda mer inspirerat men trots ett par farliga chanser var det fortsatt noll i målkolumnen framåt. I stället var det än en gång Luleå som skulle hitta nätet. Anton Hedman stökade framför mål och i kalabaliken trycktes pucken i nät via en Frölunda-spelares skridsko.

Ridå för Frölunda, trodde alla.

Dahlins solomål väckte Frölunda

Men strax innan signalen för den andra perioden ljöd skulle Rasmus Dahlin, på klassiskt Dahlin-vis, ingjuta hopp hos gästerna. 17-åringen drev från egen zon, avancerade förbi hela Luleå-laget innan han avslutade med att snärta upp reduceringen bakom Joel Lassinantti.

Och målet fick fart på Frölunda. Direkt i inledningen av tredje perioden satte bortalaget högsta fart och efter ett par farliga möjligheter kom så också 3-2 när Ryan Lasch tunnlade en Luleå-försvarare innan han frispelade John Nyberg, som sopade in ytterligare en reducering.

Upphämtningen fullbordades

Under avslutningen gick Frölunda stenhårt för en kvittering och till slut kom den.

Frölunda fick chansen i powerplay. Ryan Lasch satte upp Lundqvist som förlängde till Lias Andersson. Talangen gjorde inget misstag utan rakade in 3-3 i öppet mål. Strax efter var det nära att Max Friberg fullbordade vändningen, men anfallaren brände friläget och matchen gick till övertid.

Det hela fick dock avgöras på straffar. Efter att flera spelare missat kunde Patrick Cehlin sätta avgörandet och skicka bonuspoängen till Luleå.

Förlusten var Frölundas fjärde raka nederlag.