Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/10

Trots förlusten – Frölunda går för serieseger

Frölunda skulle förlänga segersviten – men stoppades av Leksand. Trots det är målet klart.
– Vi går definitivt för seriesegern. Det var ett tidigt uppsatt mål från början av säsongen – och det är det fortfarande, säger Johan Sundström.

LÄS MER: Leksandstränarens attack efter Joel Lundqvists tackling

Efter sju mål mot Brynäs och sex mål mot Örebro så följde Frölunda upp med endast två mål mot Leksand i Tegera Arena – och det slutade med oväntad förlust, 2–3.

Då Skellefteå, Växjö och Rögle alla vinner innebär det att Frölundas ramlar ner till femte plats – och tappar mot tabelltoppen.

Trots det är målet klart.

– Vi går definitivt för seriesegern! Det var ett tidigt uppsatt mål från början av säsongen – och det är ett race. Det är många poäng kvar att spela om. Tolv matcher, säger Johan Sundström – som fått spela center två matcher i rad och imponerat på tränarteamet.

– Sundströms bästa match för säsongen, sa Roger Rönnberg efter förra insatsen – och flyttade ut ordinarie centern Jan Muršak på en kant när slovenen var tillbaka efter en skottskada på handen.

Sundström på väg mot storform

Och Sundström, han fortsätter att ta kliv uppåt på formstegen.

Mot Leksand blir det mål – för andra matchen i rad. I en rörig situation framför Janne Juvonens mål så är Sundström siste frölundait på pucken i ett numerärt överläge.

– Det finns mer att plocka på vissa håll! Jag kommer inte att gå in på några namn, men här och där finns det mer att plocka ut ur befintlig trupp. Vi vet att vi kan spela jäkligt bra hockey, säger sportchef Fredrik Sjöström.

Sundström fortsätter:

– Vi har en bra trupp! Det finns absolut mycket att ta av – på bredden ...

Leksand vinner – tack vare Juvonen

Och även Robin Alvarez visar prov på bra pucksinne när han slår in 2–2 på volley – strax under tillåten ribbhöjd.

I tredje perioden ökar Frölunda tempot – och åker från ett tröttkört Leksand. Laget får chansen i fem mot tre och fem mot fyra och bombarderar skott mot Janne Juvonen i Leksands mål.

Den finske landslagsmålvakten tar dock allt – och i slutet av matchen kontrar Leksand. Matt Caito skjuter i rumpan på Viktor Ekbom och skottet ställer Niklas Rubin. Leksand vinner, 3–2.

LÄS MER: Patrik Carlsson toppar poängligan i Frölunda – nu går kontraktet ut

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.