Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Trotjänarna: "De har stor del i den här segern"

Sparta Prag hade Frölunda mot repen i tredje perioden - men hemmalaget kom tillbaka och lyckades vinna CHL-finalen. Efteråt hyllade spelarna stödet från supportrarna. – De har väldigt stor del i den här segern, säger Nicklas Lasu.

Inramningen i Frölundaborg var värdig en stor final. Sparta Prags många tillresta fans tillsammans med fullsatta hemmaläktare skapade en mäktig ljudkuliss när Frölunda tog hem sin andra raka CHL-titel. Och utan hemmasupportrarnas stöd tvivlar Robin Figren på att Indianerna, som vid ställningen 3-3 i tredje perioden var hårt tillbakapressade, hade kunnat stå emot och sedan avgöra finalen. 

– Det är det stödet som gör att vi vinner i dag, säger "Figge". 

Han fortsätter: 

– Det är det som är lite ballt att spela här. Det blir lite högre ljudkuliss här i Frölundaborg, trots att det är färre människor än i Scandinavium. Det låter klyschigt, men det är som när man inom fotbollen talar om den tolfte spelaren, för oss här i kväll fick vi en sjunde spelare på isen. Man får den där extra skjutsen hela tiden. Man kan sitta och dricka sportdryck hela jäkla pausen men den kicken i arslet du får av publikens stöd är annorlunda. 

"Det är magiskt" 

Nicklas Lasu: 

– Det är klart att man känner av det. De har väldigt stor del i den här segern, säger matchhjälten. 

Joel Lundqvist: 

– Det här är hockey, det var en riktigt bra match, härlig atmosfär från båda håll, det gör sitt också. Det är så här hockey ska vara. 

Han fortsätter: 

– Det blir några nivåer till. Finland i fjol var självklart en härlig känsla, det var några få supportrar som hade rest hela den långa vägen då, och de gjorde allt för att höras, men att få dela glädjen här med hela ”Borgen”, det är bara grymt. 

Roger Rönnberg: 

– Det är magiskt. Det är det här man lever för. Att få spela en avgörande match så här, och att verkligen ha något att vinna, det är fantastiskt. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.