Trotjänarens glädjerus: "Går inte att beskriva"

Stor matchhjälte med sitt avgörande mål i match sex. I går hade Nicklas Lasu återigen ett finger med i spelet när han assisterade Victor Olofsson till målet som skickade Frölunda till semifinal. – Det går inte riktigt att beskriva känslorna, säger trotjänaren om avancemanget.

ANNONS
|

Nicklas Lasu har kommit att bli de stora matchernas man i år. Först avgjorde han CHL-finalen på övertid mot Sparta Prag, sedan vallade han, via en motståndarklubbasom låg på isen, in det avgörande målet i förlängningen borta mot Skellefteå i kvartsfinal sex. En fullträff som gjorde att Frölunda på onsdagskvällen fick chansen att få gå upp i avgörandet på hemmaplan.

Och även i den sjunde matchenhamnade Lasu i en betydelsefullt roll. Den här gången som framspelare till Victor Olofssons avgörande 3-2-mål i förlängningen. Och efteråt var det en märkbart berörd Lasu.

–Det är ju helt otroligt, vilken stämning!Det går inte riktigt att beskriva känslorna. Vilket skott av Victor!

ANNONS

Han fortsätter:

– Vi har trott på det här trots att det var1-3 i matcher. Det kanske låter klyschigt men vi har tagiten match i taget och fokuserat. Och vi visar en jäkla karaktär, hela laget. Det är en otroligt fin känsla.

"Chanser som är helt galna"

Men samtidigt kunde 27-åringen inte låta bli att reflektera över hur näradet faktiskt var att äventyret tog slut. Skellefteå hade innan Olofssons avgörande flera farliga chanser i förlängningen.

– Det är små marginaler så det är helt otroligt. De har några chanser precis innan som är helt galna, men vad gör det nu?, säger Lasu innan han beger sig ut på isen för att ta emot fansens hyllningar än en gång.

ANNONS