Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Tror på större fokus"

Kurt "Slangen" Carlsson behövde ingen längre betänketid innan han hoppade på styrelseuppdraget. Och redan under kvällen hade han en klar åsikt:

- Jag tror på större fokus på spelare från regionen, säger han.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Gårdagens medlemsmöte i Frölundaborg varade i 1,5 timme och lockade inte mindre än 182 medlemmar. Någon större dramatik blev det aldrig, utan de föreslagna namnen i styrelsen blev också valda.

En var Kurt Carlsson. Mer känd som "Slangen", som i början av 80-talet gjorde drygt 80 matcher för klubben. Sedan nio år tillbaka är han ordförande i samarbetsklubben Kungälv IK.

- Jag fick frågan i går och behövde ingen längre betänketid, säger han. Jag har alltid gillat Frölunda och tror dom att jag kan bidra med något ställer jag gärna upp.

Rollen som ordförande i Kungälv har han försökt avveckla under en tid och hans nya roll i Frölunda kommer sannolikt att påskynda det arbetet. När GP träffade honom direkt efter mötet hade han knappt hunnit fundera på vad han kan tillföra.

- Jag har bara varit med i en halvtimma så jag vet inte, skrattar han. När jag hoppar på något vill jag sätta mig in i saker och det är samma sak nu och då kommer Frölunda att ta mycket tid. Jag är väl förankrad i hockeyn i regionen och har idéer hur man kan utveckla spelare härifrån. Det tror jag är nödvändigt, men det går inte över en natt.

Mer göteborgska i omklädningsrummet, alltså?

- Inte enbart, det får vara lite vettiga människor också, säger han med ett stort leende. Frölunda har ju ett stort upptagningsområde, så man kan alltid diskutera var gränserna går. Det viktiga nu tror jag är back to basic och försöka få ordning på det sportsliga.

En nog så stor uppgift.

- Jag tror inte att man kan hitta bättre tränare än de Frölunda har i dag, däremot kan man få lite mer självförtroende hos spelarna, säger Kurt Carlsson.

Den pressade klubbdirektören Mats Ahdrian var nöjd efter mötet, inte minst för att så många visat intresse.

- Det visar på ett väldigt stort engagemang. Det är bara synd att det kommer utifrån vårt negativa resultat, men alla har en vilja att det skall bra för föreningen, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.