Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Trippla matchstraff efter blodig tackling och slagsmål

Det var en händelserik första period mellan Frölunda och Oskarshamn. Efter fyra mål avslutades perioden med ett slagsmål och tre matchstraff.
– Jag kan inte säga mer än att be om ursäkt och en stor del till att vi förlorade var att jag går in klumpigt där, säger Frölundas Christian Folin, en av de utvisade spelarna och vars tackling föranledde slagsmålet.

Elmer Söderblom gav Frölunda ledningen i Oskarshamn och med 15 sekunder kvar av första perioden kvitterade han till 2–2 i matchen. Därefter utbröt slagsmål på isen efter att Frölundas Christian Folin tacklat Dale Weise in i sargen.

Nicklas Lasu och Brian Cooper rök ihop, Cooper slogs blodig och båda tilldelades matchstraff. Även den nyligen OS-uttagne Folin fick matchstraff, för crosscheckingen som föranledde bråket.

Dale Weise kunde resa sig och blodig lämna isen.

I C mores studio gav expert Staffan Kronwall sin syn på Folins tackling, och höll med om domarens bedömning att påföljden blev matchstraff.

– Intentionen är inte att knuffa honom i ryggen in i sargen. Men det här är ett högriskområde när du är i fart så nära sargen. Så där måste man vara lite mer uppmärksam från Christian Folins sida, så jag håller med om att det är matchstraff. Jag förväntar mig inga förlängningar i övrigt, säger experten.

Folin ber om ursäkt till laget

Efter matchen säger Christian Folin såhär om tacklingen han delade ut:

– Jag har inte sett den och låter nog bli. Jag tycker det är jättetråkigt att han blir skadad och det var inte min avsikt att trycka till honom där. Det är några sekunder kvar av perioden och vi båda kör full fart och han hoppar in framför mig. Jag vet inte riktigt vad som händer. Det är olyckligt och jag känner honom väl och hoppas allt är okej med honom.

Den OS-uttagne backen fortsätter:

– Vi har spelat ihop tidigare. Det är aldrig kul att se att någon skadar sig oavsett om det är han eller någon annan. Det är olyckligt och jag kanske gjorde något fel.

Det kostade en del för laget?

– Jag kan inte säga mer än att be om ursäkt och en stor del till att vi förlorade var att jag går in klumpigt där.

Efter tumultet i den första perioden fick Oskarshamn inleda den andra med ett fem minuter långt powerplay och tidigt i den andra perioden återtog Oskarshamn ledningen. Frölunda förlorade matchen med 7–4 – lagets tredje raka förlust.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.