Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Trio saknades för Frölunda – Lundqvist missar ännu en match

Ingen Joel Lundqvist eller Mats Rosseli Olsen mot Färjestad. Men Karl Stollery ser ut att närma sig comeback och genomförde det sista steget på hjärntrappan under onsdagen.
– Vi får se hur det blir, säger Roger Rönnberg.

Segertåget för Frölunda fortsatte mot Oskarshamn som inte hade mycket att sätta mot i Scandinavium i torsdags. Nu väntar betydligt mycket tuffare motstånd för Frölunda när det är dags för en bussresa till Karlstad och ännu ett möte med Färjestad.

Ett Färjestad som kommer vara sugna på revansch efter förlusten med 2–8 mot Frölunda i CHL senast.

– Det kommer vara hett! Det känns som vi är i en slutspelsserie med Färjestad där ena laget gör en match de är nöjda med och det andra laget vill ta revansch. Efter första matchen ville vi ha revansch. Nu är det Färjestad som är oerhört revanschsugna, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Det kommer att bli mycket känslor. Vi måste förstå att vi kommer att bli oerhört testade nu på lördag.

På den sista träningen inför mötet med Färjestad var Karl Stollery tillbaka i full träning och såg ut att kunna vara redo för spel.

– Jaså?, säger Roger Rönnberg.

Ja, han såg allt ut att vara redo?

– Fan vad kul! Jag ska försöka få in dig i mitt medicinska team ... han ska göra en träning där han går för fullt och sen får vi se hur det gick. Vi får se helt enkelt.

Han är på sista steget på den där trappan?

– Mm. Det är sista steget som gäller nu, att klara en full lagträning.

Saknades på träningen gjordes dock Joel Lundqvist, Mats Rosseli Olsen och Lucas Raymond. I Joel Lundqvists fall blir det inget spel mot Färjestad. Lagkaptenen tränade på egen hand.

Så även Mats Rosseli Olsen.

– Han var inte träningsbar idag. Om det är något som oroar? Nej, det är det inte. Det är en mjukledsskada efter att han testat sargen.

Sargen vann alltså?

– Ja, den här gången.

Raymond då?

– Han är sjuk och är hemma och kurerar sig. Vi får se hur han mår imorgon.

Om han är frisk så spelar han?

– Vi får se. "LA" (Jonatan Lundin Andersson) gjorde en jättefin träning och vi har lite andra killar i pipeline också. Vi får se hur det blir.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.