Trendbrott gav Frölunda segern på Hovet

Det är trendbrottens afton i Stockholm när Frölunda slår Djurgården. Filip Westerlund skjuter karriärens första SHL-mål – och så blir det mål i numerärt överläge utan att Ryan Lasch är på isen.
– Det händer saker på flera håll i laget. En grymt bra hockeymatch, säger Roger Rönnberg.

ANNONS
|

Djurgården har greppet en bit in i andra perioden, för då har Jonathan Davidsson precis skickat in 2–0 för hemmalaget inför ett näst intill fullsatt Hovet. Passet får han av återvändande publikfavoriten Axel Jonsson Fjällby och där och då är det inte många som tror på Frölunda.

Men nån glömmer att säga det till Roger Rönnberg gäng.

För sedan bjuder gästerna på en av säsongens allra bästa matcher, i alla fall rent fysiskt!

– Det är kul att det går genom rutan! Det är ännu roligare att vara på plats, skrattar Frölundas tränare efteråt.

För hans lag ger inte upp.

ANNONS

Först reducerar Filip Westerlund efter ett guldpass från Max Friberg. Det är backens allra första mål i SHL någonsin – och riktigt snyggt, ett dragskott i krysset.

– Det är på tiden. Riktigt skönt, säger Westerlund.

LÄS MER:Frölundas fem bästa spelare i rysaren mot Djurgården

Redan förra året hade talangen en deal med dåvarande backcoachen Pär Johansson – om att inte äta godis förrän det första SHL-målet kom.

Gustafsson briljerade i straffläggningen

Sedan får Frölunda ett nytt powerplay – och där blir det också ett trendbrott. Gustav Lindström, som har en Djurgårdstatuering på underarmen, skjuter ett skott – och Simon Hjalmarsson slår in returen.

2–2, kvitterat och öppet läge inför den sista perioden.

– Nu trillar puckarna dit. Jag har lite flyt och får med mig studsarna, säger Hjalmarsson blygsamt.

Ni ska också veta att just det målet i PP är det allra första i SHL utan Ryan Lasch på isen för Frölunda.

I tredje perioden tar det 21 sekunder innan Frölunda fullbordar vändningen. Jonathan Sigalet smyger med i anfallet och kommer på bortre stolpen – och skickar in 2–3 på pass från just formtoppade Simon Hjalmarsson.

– Den var det inget tur över! Den passningen är jag riktigt nöjd med, säger Hjalmarsson efteråt.

Men Djurgården kvitterar på slutet – och det blir sudden, som slutar mållös trots att Viktor Ekbom i Frölunda visar ut sig.

ANNONS

I straffläggningen är Frölunda allra starkast. Eller rättare sagt målvakten Johan Gustafsson. Han räddar fyra straffar – och när Patrik Carlsson sätter en så blir det två poäng på Hovet.

– Det är riktigt skönt. Det är en av de svåraste bortamatcherna du kan spela i SHL, så att ta med två poäng härifrån är starkt, säger Simon Hjalmarsson.

Och efteråt hyllar Roger Rönnberg sitt lags attityd, för i andra och tredje perioden spelar Frölunda med kropp och muskler.

– Jag tjatar om attityden, men det tycker jag att vi får se. Vi tar oss an såna här utmaningar på ett sätt där killarna har bestämt sig för att vinna – och visar att de är beredda att ett sånt här högt pris för att vinna. Det är grymt roligt att se, säger tränaren.

Aldrig nån tanke på att killarna skulle vika ner sig vid 2–0 till Djurgården?

– Nä, jag tror att killarna vänt rätt så mycket matcher i år – och det tyder på attityd!

LÄS MER:Frölunda sonderar marknaden – här är drömnamnen

LÄS MER:Psykisk hälsa en hjärtefråga för Rönnberg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS