Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Tre Kronor-hjälten Anders Nilsson om kampen efter hjärnskakningen

För sju månader sedan drabbades Tre Kronor-målvakten Anders Nilsson av en hjärnskakning och han är fortfarande inte redo för match.
För Radiosporten berättar han om vägen tillbaka.
– Jag la mig och sov mellan tio och tolv timmar varje natt men kände mig aldrig utvilad, säger han.

2018 var Anders Nilsson stor hjälte när Tre Kronor vann VM-guld. Nu kan han inte spela hockey.

För sju månades sedan fick Ottawamålvakten en puck i hjälmen och drabbades av en hjärnskakning som fortfarande håller honom borta från match.

Ottawa tog sig inte till det slutspel som NHL jobbar för att få igång. Men hade de gjort det hade Nilsson inte varit med.

– Tyvärr känner jag fortfarande av symptom, jag har fortfarande problem med vissa saker. Jag har ett fullt fungerande vardagsliv men att spela matcher här under sommaren, det hade tyvärr inte gått, säger 30-åringen till Radiosporten.

Tänkt på att aldrig kunna spela: ”Ofrånkomligt”

Anders Nilsson berättar om tiden sedan den där pucken i hjälmen.

– Jag var i ishallen en sväng på morgonen och fick lite behandling och sen åt jag lunch och sen var jag tvungen att sova mellan två och fyra timmar varje eftermiddag och sen la jag mig och sov mellan tio och tolv timmar varje natt också men kände mig aldrig utvilad och att jag sovit färdigt.

Han säger också att tankarna på att aldrig med kunna spela ishockey dykt upp.

– Det är väl nästan ofrånkomligt, inte bara för mig utan för alla som har långvariga skadeproblem. Och framför allt hjärnskakningar, det är otroligt komplext. Hade det varit ett knä som var trasigt hade läkarna kunnat säga att det tar såhär lång tid, men nu vet man aldrig.

Bild: PETTER ARVIDSON
Bild: PETTER ARVIDSON

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.