Toronto Maple Leafs Mitch Marner rånad under pistolhot

Mitch Marner rånades under måndagsnatten på sin bil. Det var under pistolhot som Toronto Maple Leafs-stjärnan tvingades lämna över sin Range Rover. ”Vi kan bekräfta att han föll offer för ett bilrån”, skriver klubben i ett uttalande.

ANNONS
|

Toronto Maple Leafs säsong är över. Den slutade med en uddamålsförlust i den sjunde avgörande matchen mot Tampa Bay i helgen.

Sedan dess är har spelarna i laget semester och för Mitch Marner blev det en traumatisk start på den lediga tiden.

Under måndagskvällen, lokal tid, blev nämligen den 25-årige forwarden rånad på sin Range Rover. Marner ska ha varit ute och kört i Toronto när tre beväpnade personer – två med pistol och en med kniv – dök upp och sa att de ville ha bilen, det rapporterar Toronto Sun.

Enligt källor till tidningen ska Marner, som inte kom till skada, lämnat över sin bil direkt. Vapnen ska heller inte ha riktats direkt mot Marner eller hans kompis.

ANNONS

Att Mitch Marner är en av Torontos bästa spelare ska inte varit anledningen till rånet.

– De misstänkta visste inte om att det var Marner. De var bara intresserade av Range Rovern, som de sen snabbt skulle kunna sälja utomlands, säger källan till tidningen.

Mitch Marner (vänster) och Auston Matthews.
Mitch Marner (vänster) och Auston Matthews. Bild: Nathan Denette

Lagkamraten: ”Är bara glad över att han mår bra”

Under tisdagen gick även Maple Leafs ut och bekräftade att Marner hade blivit rånad.

”Vi kan bekräfta att Mitch Marner föll offer för ett bilrån i Etobicoke under måndagskvällen. Han skadades under händelsen och både klubben och Mitch är tacksamma för Torontopolisens stöd”, skriver klubben i ett uttalande.

Under tisdagen kommenterade även lagkamraten Auston Matthews händelsen.

– Jag är bara glad över att han mår bra och inte blev skadad. Jag vet inte mycket mer än vad ni gör, men det känns skönt att se honom här i dag och jag kan inte ens föreställa mig vilken otäck erfarenhet det är att gå igenom, sa han under en presskonferens.

LÄS MER:NHL-svensken opereras för diskbråck

LÄS MER:Grundström klar – kan spela mot Finland

LÄS MER:Vegas sparkar tränaren efter slutspelsmissen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS