Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Toppolitikern: "Staden är skyldig Frölunda en ursäkt"

Frölundas ordförande Mats Grauers är rejält upprörd över hur Frölunda behandlats av idrotts- och föreningsnämnden. Nu får han stöd av oppositionsledaren, Jonas Ransgård. – Jag tycker staden är skyldig Frölunda en ursäkt, säger han till GP.

Under tisdagen kunde GP berätta att Frölunda och flera andra blivit av med en stor parkeringsyta i Slottsskogen. Något som påverkar Frölunda, främst när Växjö kommer på besök på lördag.
– Jag tycker att staden nonchalerar elitidrotten. Det har blivit fientligt mot elitidrotten och kan vi inte göra ekonomi på våra evenemang så överlever vi inte. För mig är hela beslutet jättemärkligt.
Det här är oerhört upprörande! Vi kommer att tappa publik och det kommer att bli en stor irritation. Jag kan inte begripa varför ingen talar med oss. Det känns som att man kör på en fotgängare och sedan säger att han borde gå någon annanstans. Man tutar inte ens utan bara kör över, sa Mats Grauers.

Att Frölunda inte fått veta något handlar enligt Anders Albertsson, evenemangsansvarig på Got Event om en kommunikationsmiss från idrotts- och föreningsnämnden.
Ordföranden i idrotts- och föreningsnämnden samt Got Events styrelse är Bettan Andersson. Hon anser att det är Frölunda som missförstått planerna om utegymmet som nu gör att parkeringsytan är en stor arbetsplats.
– Det här har varit bestämt sedan länge. Det är bara en liten yta det handlar om när det är färdigbyggt. Men vi har en plan i Göteborg att minska bilanvändandet som är den största miljöboven. Det här känns som något som Frölunda har missförstått.
– Den här planen för området har tagits fram i brett samförstånd och dialog.

LÄS MER: Frölundas ilska mot politikerna: "Vi överlever inte"

En som riktar tuff kritik mot Bettan Andersson och idrotts- och förvaltningsnämnden är oppositionsledaren, Jonas Ransgård (M).
– Jag tycker det är pinsamt att idrotts- och föreningsnämnden agerat nonchalant mot Frölunda och tycker staden är skyldig Frölunda en ursäkt - och snabb rättelse. Det verkar nästan religiöst för de rödgröna att plocka bort parkeringsplatser. Det vore mycket bättre att säga: Alla ska fram! Både bilister, bussresenärer, cyklister och andra. Dags att inse att för många är bilen bästa färdsättet till matchen och om vi gör det smidigt är det bra både för besökarna, klubben och staden, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.