Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Claudio Bresciani/TT
Bild: Claudio Bresciani/TT

Tomas Montén smittad av coronaviruset

Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén har smittats av coronaviruset och får därmed inte delta i mästerskapet enligt reglerna.
Totalt är nu sju spelare i och runt svenska truppen smittade.
– Ser vi att tendensen går åt fel håll så måste vi överväga om deltagande är möjligt eller inte, säger Johan Stark, generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundetm till TT.

Sverige har drabbats av bakslag efter bakslag inför stundande JVM. Djurgårdens William Eklund och Albin Grewe, Frölundas Karl Henriksson och Modos William Wallinder missar samtliga mästerskapet på grund av positiva coronatest.

Nu kommer ytterligare ett tungt besked: förbundskapten Tomas Montén har testats positivt för covid-19.

– Jag fick svar i går kväll och trodde att det var ett dåligt skämt. Jag mår bra, det är väl det som är det konstiga. Jag har inga symptom. Jag tog ett snabbtest när vi samlades i Stockholm i söndags kväll som var negativt, men PCR-testet var positivt, säger han på en pressträff enligt TT.

Får inte åka till Kanada

Därmed får han, enligt reglerna, inte delta i mästerskapet som hålls i Kanada.

– Vi tar de samtalen med IIHF som i sin tur pratar med myndigheterna i Kanada. Tittar man på deras protokoll så räcker inte karenstiden för Montén. Man ska ha varit negativ 14 dagar före avresan (som är nu på söndag), säger Johan Stark, generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundetm till TT.

Totalt finns nu sju bekräftade fall i och runt den svenska truppen och det finns frågetecken kring om man kan och bör delta i mästerskapet.

– Ser vi att tendensen går åt fel håll så måste vi överväga om deltagande är möjligt eller inte, säger Stark.

Utöver Montén har även assisterande förbundskapten Anders Lundberg och videocoach Adam Almqvist fått positiva svar från sina covid-test.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.