Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

David Backes har haft en tung säsong i Boston Bruins. Nu får forwarden som tjänar 60 miljoner kronor per säsong inte ens spela med klubbens farmarlag. Bild: WINSLOW TOWNSON
David Backes har haft en tung säsong i Boston Bruins. Nu får forwarden som tjänar 60 miljoner kronor per säsong inte ens spela med klubbens farmarlag. Bild: WINSLOW TOWNSON

Tjänar 60 miljoner – tränar inte ens med laget

David Backes, 35, tjänar 60 miljoner kronor per säsong hos Boston Bruins i NHL. Nu får dock stjärnan inte ens vara med i klubbens farmarlag.
– Det blir bäst för båda parter, säger klubbens general manager Don Sweeney.

Han var länge en av St. Louis mest tongivande spelare. Men efter att han lämnade klubben 2016 som free agent har karriären inte gått lika bra för veteranen.

Ny klubb efter St. Louis blev Boston Bruins som hostade upp ett femårskontrakt som är värt dryga 60 miljoner kronor per säsong. Ett välbetalt kontrakt för 35-åringen som inte har levererat som Boston hade hoppats.

Hans bästa säsong sedan flytten kom han upp i 38 poäng och den här hösten har det fortsatt neråt för David Backes. Totalt har det bara blivit 16 matcher för honom i världens bästa liga och eftersom han inte presterat väljer klubben att agera.

"Bäst för båda parter"

Nu har han skickats ner till AHL och farmarlaget Boston Providence. Med ett år kvar på sitt kontrakt sitter han där och tjänar samma pengar fortfarande men någon speltid i AHL kommer det inte heller bli för 35-åringen.

– Efter att ha pratat med David har vi kommit överens om att det blir bäst för båda parter om han inte spelar i Providence just nu. David är frisk och har möjlighet att spela men för att kunna hålla alla dörrar öppna för både oss och honom framöver så har vi beslutat att detta är den bästa vägen att gå, säger Bruins general manager Don Sweeney.

Något spel i Boston Bruins känns med andra ord långt borta för David Backes den här säsongen. Nu hoppas klubben att man ska kunna byta bort honom men intresset lär inte vara skyhögt efter den här hösten direkt.

En lösning skulle vara att klubben köper ut honom från sitt kontrakt eller om forwarden själv väljer att avsluta sin karriär.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.