Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tillbaka från JVM – gjorde succé direkt

Han skulle egentligen ha vilat. Men Jonathan Sigalets avstängning öppnade för Jacob Larsson - som imponerade och blev målskytt. – Skönt att få komma tillbaka och göra en bra prestation direkt, säger han till GP.

Två av Frölundas fem JVM-spelare var tillbaka på isen när göteborgarna tog sig an Fribourg-Gotterón i Frölundaborg i det första av två CHL-semifinalmöten. Rasmus Dahlin, Kristian Vesalainen och Kristoffer Gunnarsson saknades i matchtruppen. Det gjorde däremot inte Carl Grundström och Jacob Larsson. Och den senare satte stort avtryck. 

Försvarsklippan skulle egentligen ha vilat men Jonathans Sigalets avstängning gjorde att Roger Rönnberg valde att ta med honom i spel redan nu. Till Larssons stora glädje. 

– Det var skönt att få en match direkt när man kom hem. 

Och Larsson visade Rönnberg att tränaren gjorde rätt som tog med honom i truppen. Med resolut försvarsspel och flera offensiva utflykter framåt gjorde backen en stabil insats. 

– Det är alltid gött att börja bra när man har varit borta. Och så klart skönt att få göra en bra prestation också. Nu är man inne i det igen. 

Hur kändes kroppen när det blev matchspel igen? 
– Den kändes helt okej. Visst, man är lite sliten av tidsskillnaden och så där, men det funkade. 

I den andra perioden var det nära att Carl Grundström med en fin passning hittade Larsson, som efter en stark uppåkning höll sig framme vid motståndarnas mål. Det blev dock ingen fullträff den gången, men försvararen fick med sig en utvisning som gjorde att hemmalaget kunde koppla ett ordentligt grepp om händelserna. I den tredje perioden skulle det dock bli nätrassel. Rosseli-Olsen hittade Larsson som klippte till från offensiv blå. Pucken letade sig in i nätet bakom Benjamin Conz och betydde 5-1 för Frölunda.  

– Jag fick en passning av "Rosse" och försökte bara få iväg ett skott. Jag hade inte gjort mål på ett tag så det var riktigt gött att få trycka dit en puck. 

Och trots att det har varit ett intensivt schema för Larsson längtar han inte efter ledighet. 
– Nej, absolut inte. Jag känner mig redo för att köra igång ordentligt igen. Jag är taggad inför nästa match mot Växjö, avslutar han. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.