Lars Haugen.
Lars Haugen. Bild: DANIEL GOETZHABER

Tidigare SHL-målvakten var reserv – fick hjärnskakning

Lars Haugen, med förflutet i Färjestad, vaktade båsdörren som reservmålvakt för sitt klubblag Klagenfurt. Då fick norrmannen hjärnskakning – av en medspelare.

ANNONS
|

Lars Haugen blev en välkänd burväktare i Sverige när norrmannen vaktade Färjestads kasse i SHL under tre säsonger. 32-åringen har också varit det givna valet i det norska landslaget och spelade inte minst OS 2018.

Sedan en och en halv säsong tillbaka huserar målvakten i den österrikiska ligan för klubblaget Klagenfurt där han storspelade förra året.

Nu har Haugen däremot hållits från spel sedan en tid tillbaka på grund av att han ådragit sig en hjärnskakning och det på ett minst sagt anmärkningsvärt sätt.

Haugen var nämligen reservmålvakt när skadan inträffade.

"Så klumpigt"

Norrmannen stod och vaktade båsdörren för sitt lag när en medspelare tacklades utanför det egna båset. Lagkamraten hade sin klubba högt och i smällen skickade han den rakt i huvudet på Haugen.

ANNONS

– Det var så klumpigt. Killarna skrattade när det hände, och jag trodde inte att det var någonting. Sedan visade det sig att klubban träffade mitt på huvudet, på en svagare del av den, säger Lars Haugen till norska VG och fortsätter sedan:

– Det var maximal otur.

Den 7 och 8 februari spelar det norska landslaget landskamper mot Österrike i just Klagenfurt. Där är Haugen, på grund av skadan, inte uttagen.

ANNONS