Tidigare mål avgjorde när Frölunda vann

|

Det blev en riktig chocköppning på matchen för Brynäs del. Redan efter drygt fem minuters spel låg laget under med 0–2.

Magnus Kahnberg inledde målskyttet för Frölunda med 1–0 redan efter 2.48. Johan Sundström satte 2–0 5.12 in i matchen.

Förre Frölundamålvakten Johan Holmqvist släppte alltså in två mål på de tre första skotten han fick mot sig.

Brynäs jämnade dock ut spelet och skapade ett par bra chanser, men Magnus Hellberg som vaktade Frölundas mål spelade lugnt och stabilt.

Inledningen på den andra perioden blev ännu värre för Brynäs. Redan efter 19 sekunder gjorde Joel Lundqvist 3–0 på ett skott högt upp på Holmqvist klubbsida.

Brynäs gav dock inte upp utan kämpade sig in i spelet och reducerade till 1–3 genom Jakob Silfverberg efter 5.12.

Därefter gick matchen lite i stå. Spelet böljade fram och tillbaka, men några större chanser blev det inte för något av lagen.

Brynäs fick en lika bedrövlig start på den tredje perioden. 46 sekunder in perioden gjorde Patrick von Gunten 4–1 i numerärt överläge efter en retur från Johan Holmqvist.

Slutresultatet fastställde Magnus Kahnberg i numerärt överläge med två och en halv minut kvar av matchen.