Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Steens St. Louis besegrade John Klingbergs Dallas för att ta matchserien till en sjunde avgörande drabbning. Bild: JEROME MIRON
Alexander Steens St. Louis besegrade John Klingbergs Dallas för att ta matchserien till en sjunde avgörande drabbning. Bild: JEROME MIRON

Tidigare Frölundaspelaren bakom omtalade avgörandet

Dallas Stars-målvakten Ben Bishop sänktes av ett slagskott från St. Louis Blues Colton Parayko – då passade Blues på att avgöra matchen, mycket tack vare Alexander Steen, och ta slutspelsdramat till en sjunde och avgörande match.

Det kommer att bli en sjunde och avgörande match mellan St. Louis Blues och Dallas Stars i NHL-slutspelets andra omgång. Det står klart efter nattens möte där St. Louis vann på bortaplan mot John Klingberg och hans mannar i en match som fick ett udda avgörande med en tidigare Frölundaspelare inblandad.

Det var vid ställningen 2–1 till St. Louis som Colton Parayko laddade bössan från sin backplats och skickade iväg ett stenhårt slagskott som Dallasmålvakten Ben Bishop räddade med axeln, men pucken träffade olyckligt. Direkt efter räddningen föll Bishop handlöst till isen och vred sig i smärtor, samtidigt som returen gick ut till Alexander Steen som skickade tillbaka pucken mot mål och där fanns Jaden Schwartz och kunde styra in 3–1 till Blues.

– Jag var på isen och såg att skottet träffade nyckelbenet på honom och eftersom det var Parayko som sköt förstod jag att det nog gjorde rätt ont. Man håller sig helst undan när han får på bra skott, fortsätter den svenske St. Louis-spelaren Oskar Sundqvist till Sportbladet och fortsätter:

– Men eftersom de inte hann nudda pucken fortsatte ju spelet, det var inga konstigheter med det målet, säger Sundqvist.

Matchen blev till slut 4–1 till St Louis som nu får spela den sjunde och avgörande matchen på hemmaplan i Enterprice Center natten mot onsdag, svensk tid.

– Det är nog ganska lätt den största match jag spelat och ja, det ska bli otroligt kul, säger Oskar Sundqvist till Sportbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.