Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spencer Abbott. Bild: OLA WESTERBERG
Spencer Abbott. Bild: OLA WESTERBERG

Tidigare Frölundaforward klar för konkurrenten

Han gjorde 35 poäng på 42 grundseriematcher för Frölunda. Nu har den transatlantiske forwarden skrivit på för SHL-klubben Leksand.

Säsongen 2015/16 kom Spencer Abbott till Frölunda efter en lång kamp för NHL-spel där det mestadels blev i AHL han huserade. I Frölunda blev Abbott trots allt en poängspelare direkt och noterade 35 pinnar på 42 grundseriematcher och fyllde även på med 13 poäng på elva matcher i Champions Hockey League. I slutspelet hade kanadensaren en klart mer anonym roll där det endast blev en assist på nio matcher.

Det blev bara en säsong i Frölunda för forwarden som lämnade för Schweiz, men kom tillbaka till Sverige och Mora förra året. Nu byter 31-åringen klubbadress igen, men någon längre flytt blir det inte. Abbott ansluter nämligen till konkurrenten Leksand som han nu kritat kontrakt med för en säsong.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få komma till Leksands IF. Jag har hört mycket bra om Leksand, inte minst om stödet som laget har från supportrarna. Leksand är ju en liten ort men med väldigt stor passion för hockeyn och jag ser fram emot att få spela inför alla fans. Jag förväntar mig att vi kommer att göra bra ifrån oss som lag i vinter, och ledningen har gjort ett mycket bra jobb i sina rekryteringar inför säsongen, säger Spencer Abbott till Leksands hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.