Tidigare Frölundatalangen Philip Martinsson död – 28 år gammal

Den tidigare Frölundatalangen, senare Bäckenspelaren, Philip Martinsson avled i veckan efter en olycka. Han blev 28 år.
– Han var en väldigt levnadsglad person som hade många vänner, säger Bäckens ordförande Peter Hermansson.

ANNONS
|

Philip Martinsson tog sina första skär i Partille HK – men fick stora delar av sin hockeyutbildning i Frölundas akademi. Där var han en stor talang och den spelskicklige backen tog sig hela vägen från U16-laget till spel i dåvarande Elitserien.

Totalt blev det tre matcher i hockeyns finrum för Martinsson.

Därefter fortsatte karriären i Halmstad HF, Troja-Ljungby, Varberg HK och Kallinge/Ronneby IF innan han återigen hamnade i Göteborg – den här gången i division 2 och Bäcken HC.

Väl där utvecklades han till en av de bästa backarna i hela division 2. Philip Martinsson bidrog minst sagt med offensiv kraft från sin position och var säsongen 2018/19 lagets poängmässigt bästa spelare.

ANNONS
Philip Martinsson var en nyckelspelare i Bäcken HC.
Philip Martinsson var en nyckelspelare i Bäcken HC. Bild: Bäcken HC

Philip Martinsson död – 28 år gammal

I veckan kom det tragiska beskedet att Philip Martinsson förolyckats, 28 år gammal. Martinsson vårdades för livshotande skador efter en trafikolycka förra veckan. Men hans liv gick inte att rädda.

– Det är oerhört tragiskt. Detta är aldrig något man är beredd på när det gäller så unga människor. Våra tankar går naturligtvis till familjen, säger Bäckens ordförande Peter Hermansson.

Han fortsätter:

– Philip var en oerhört uppskattad spelare. Inte bara på isen, utan kanske framför allt i omklädningsrummet. Det är väldigt tungt för väldigt många av oss som är berörda av detta. Det är en svår tid.

Vem var Philip Martinsson, som person?

– Det var en person som var enormt omtyckt av lagkamrater och ledare. Han var en väldigt levnadsglad person som hade mycket vänner, tack vare att han var som han var.

GP har varit i kontakt med Philip Martinssons anhöriga.

Fakta: Philip Martinsson:

Född: 11 sep, 1992 i Göteborg

Moderklubb: Partille HK

Position: Back

Klubbar: Partille HK, Frölunda, Halmstad HF, IF Troja-Ljungby, Varberg HK, Kallinge/Ronneby IF och Bäcken

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS