Tidigare Frölunda-spelaren klar för NHL

Christoffer Ehn lämnade inför säsongen Frölunda för att försöka ta en plats i Detroit Red Wings. Nu är det klart att han tar plats i NHL-laget.

ANNONS
|

Christoffer Ehn draftades av Detroit Red Wings 2014. Inför årets säsong lämnade 22-åringen Frölunda för att slåss om en plats i klubbens NHL-lag.

Under försäsongen har han imponerat på sin nya klubb och när Detroit under söndagen gjorde en gallring av spelare inför NHL-premiären var han inte en av sex spelare som skickas till AHL.

– Han spelar i premiären (mot Columbus Blue Jackets) på torsdag, bekräftar scouten Håkan Andersson för hockeysverige.se.

I ett sms till GP skriver Ehn:

"Känns overkligt, men det ska bli riktigt kul!"

Förra säsongen stod den Skara-fostrade forwarden för 7 mål och 17 poäng för Frölunda.

ANNONS

LÄS MER:Lias Andersson petas till AHL

Natten till söndagen avslutade Detroit sin försäsong med seger över Toronto Maple Leafs, en match där Ehn stod för en assist.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS