Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Talangen på väg bort från Frölunda

Frölunda fortsätter att tappa finska stortalanger. Först lämnade Kristian Vesalainen för finska ligan. Nu ser också hans landsman, Joni Ikonen ut att lämna Göteborg.

18-årige Joni Ikonen har setts som ett stort framtidsnamn i Frölundadräkten. Han värvades till Frölunda inför säsongen 2015/16 och debuterade förra säsongen i SHL. Nu ser det inte ut som att det blir någon fortsättning i Frölunda. Detta rapporterade GP om under gårdagen. Istället ser den finska talangen ut att, liksom landsmannen Kristian Vesalainen, återvända till Finland.

Joni Ikonen draftades av Montreal i den andra rundan som totalt 58:e spelare.NHL-klubben vill att Ikonen spelar seniorhockey kommande säsong, något som inte Frölunda kan garantera. Dessutom ska inte Ikonen, liksom Vesalainen, trivts bra i Frölunda.

"Har inga kommentarer", skriver Frölundas klubbdirektör, Christian Lechtaler i ett sms till GP.

Efter Frölundas besked så ska finländaren ha tömt sin plats i Frölundaborg och väntas vara på väg till den finska klubben, KalPa i SM-liiga. Ikonen står noterad för tio matcher i Frölunda dock utan att han lyckats ta sig in i poängprotokollet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.