Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Talangen kan bli nästa förstärkning: "Klart han är intressant"

14 NHL-spelare är redan klara för VM. Och fler kan vara på väg. Torontos William Nylander, har spelat klart i Nordamerika och Rikard Grönborg ser gärna talangen i Tre Kronor. – Klart att han är intressant, säger förbundskapten till Sportbladet.

Tre Kronor ser ut att få ett minst sagt slagkraftigt lag i årets ishockey-VM som avgörs i Tyskland och Frankrike i maj. 14 NHL-spelare har redan tackat ja. Senast i raden att ge grönt ljus är Minnesotas forwardslöfte Joel Eriksson Ek och Columbus William Karlsson. Men det ser inte ut att vara stopp där - i stället kan det mycket väl komma ytterligare förstärkning från andra sidan Atlanten. 

Ett namn som nämns är Torontos William Nylander. Maple Leafs åkte nyligen ur Stanley Cup-slutspelet mot Washington Capitals och förbundskapten Rikard Grönborg ser gärna att talangen kommer och spelar VM. 

– Klart att han är intressant. Det är en spännande spelare som vi har jobbat med tidigare i juniorlandslagen, säger Grönborg till Sportbladet.

Ytterligare spelare är aktuella

Men någon kontakt är ännu inte tagen med 20-åringen som den här säsongen stod för 61 poäng i NHL:s grundserie. 

– Nej han åkte ut i natt. Vi har haft kontakt under säsongen, men inte sedan han åkte ut med Toronto.

Grönborg bekräftar också att Minnesotas Jonas Brodin är ett namn som är intressant. Landslagsledningen har dock inte fått kontakt med backen ännu. Columbus Alexander Wennberg ska även han vara av intresse att locka hem. Poängmaskinen, som har ett utgående avtal, väntas dock sitta i kontraktsförhandlingar med Blue Jackets, något som kan sätta käppar i hjulet för ett eventuellt VM-spel. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.