Tömmernes vill hjälpa nykomlingarna framåt

Slitvargen Henrik Tömmernes har med sin rutin blivit något av en farsa för ungtupparna bland Frölundas backar. - Det är klart att man vill att de ska känna sig trygga, säger han.

ANNONS
|

26 år fyllda har backen Henrik Tömmernes redan blivit något av en veteran i Frölunda.

-Det är klart att man har hunnit samla på sig en del rutin och erfarenhet – i synnerhet blir det tydligt när det kommer nya och unga spelare. Inte minst vill man att de ska komma in i laget och i organisationen, säger han.

Med sitt driv och med sin inställning han blivit en klippa för nykomlingarna.

- Det viktiga är att hjälpa dem att hitta rätt både på och utanför isen. Att få dem att känna sig trygga och säkra och våga ta för sig. Då växer de också snabbt som spelare, säger han.

ANNONS

Har du blivit något av en fadersgestalt?

-Lite så är det nog, att få dem att komma in i gänget och ge de råd och tips man kan. Och även om man kan behöva säga till på skarpen ibland så hjälper det inte att gapa och skälla. Det växer ingen av, säger han och fortsätter:

-Jag minns själv hur det var när jag var ny, då fanns Christian Bäckman där som stöd och föredöme. Han har betytt mycket för mig och jag vill känna att jag kan ge detsamma till de som kommer nu, säger han.

Som vinnarskalle och slitvarg har han också betytt mycket för de unga backarna.

Henrik Tömmernes ligger tvåa i Frölundas interna poängliga efter lagkaptenen Joel Lundqvist.

Han är den som har flest skott – och den som har mest istid i laget.

- Jag gillar att jobba hårt och att ta för mig hela vägen. En inställning som jag tycker sprider sig, vi har bra go i laget nu. Två raka vinster har gett stärkta självförtroenden. Det känns som vi är på gång och jag ser fram mot att möta Djurgården hemma, jag tror att det kan bli en tät och intensiv match, säger Henrik Tömmernes.

ANNONS
ANNONS