Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Tålamod är nyckelordet för Dahlin i NHL

Glöm den här debuten, Rasmus Dahlin. Du har ju resten av en lysande karriär framför dig – även om tålamodet verkar kort i Buffalo.

Framför ögonen på nio (!) familjemedlemmar är det en 18-åring som får den allra största uppmärksamheten den här premiärkvällen.

Det spekuleras på förhand om draftettan från HC Lidköping och Frölunda HC ska klara av att lira direkt i NHL – men efter en debut på 22.37 minuter, näst mest av alla i Buffalo Sabres, är det förstås ingen som tvivlar längre.

Buffalo har inget särskilt bra lag – och en eventuell slutspelsplats vore förstås en stor skräll och makalös förbättring för det lag som förra säsongen var sämst av 31 lag i ligan.

Men det finns numera en tro.

Kalla det en framtidsvision.

Och mycket av drömmarna vävs av en tonåring som precis tagit körkort och skaffat en svart Jeep Grand Cherokee att ratta på gatorna i Buffalo.

Det kommer, precis som både stjärnan Connor McDavid och etablerade backen John Klingberg tippar, att ta lite tid för Rasmus Dahlin att växa in i rollen som den store stjärnan.

Men förutsättningarna finns där, redan i en utbuad oktoberdag 2018. Vi ser Dahlin käka massor av istid, vi ser en saftig propp – men vi ser också en lite försiktig och ängslig talang.

Till nästa match vill jag se Dahlin spela sitt vanliga spel, ni vet ... det publikfriande och respektlösa. Kanske tar allvaret bort en del av spelglädjen den här kvällen.

Frågan är hur tålamodet ser ut om det blir några förluster i rad?

DET ÄR 60 mil mellan Rasmus Dahlins nya hemmarink Keybank Center i Buffalo och Madison Square GardenManhattan.

Och när startar NHL-karriären med elaka burop och tung förlust har Henrik Lundqvist inte någon roligare start på den fjortonde säsongen i NHL.

Målvakten storspelar förvisso och ser till att Rangers länge har chansen knipa en pinne mot förhandstippade favoriten Nashville Predators. När Joels brorsa är konkurrensutsatt så brukar han alltid lyfta – och den här säsongen bygger ju Rangers om det mesta i sitt lag.

Det kommer att vara intressant att följa.

Även om säsongen inleds med förlust, 2–3.

FÖRRESTEN: PÅ LÖRDAG möts Henrik Lundqvist och Rasmus Dahlin för första gången, när Rangers tar en nätt liten flygresa till staden vid den kanadensiska gränsen.

Det känns som om nattsömnen blir lidande då också.

TILL SIST: Har NHL någonsin varit så här intressant?

Från debutnatten kan vi berätta att John Klingberg målar för Dallas Stars – och att både Christoffer Ehn och Kristian Vesalainen debuterar för Detroit Red Wings respektive Winnipeg Jets.

Det är också Frölunda-fostrade killar – och Vesalainen gör till och med en assist direkt ...

Plus

Henrik Lundqvist. Vet att han, om han når sin högsta nivå, är nummer ett i New York Rangers. Och han inleder säsongen med stundtals briljant spel på Manhattan.

Minus

Burop. Det kanske inte vara så kul att inleda NHL-karriären med tung förlust och en fullsatt arena som buar efter debuten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.