Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Syndabocken: Får helt enkelt inte till det

Frölunda pressades hårt av Luleå i förlängningen – och till slut kom misstaget. – Tyvärr är det ofta sådant som avgör, säger den olycklige syndabocken Henrik Tömmernes.

Det var en tuff match med mycket känslor, heta dueller och många målchanser - men i förlängningen kopplade Luleå greppet direkt. Skottstatistiken 9-0 talar sitt tydliga språk.

– Det är såklart en sur förlust, vi var jävligt nära. Framförallt i andra så skapar vi väldigt många chanser och jag hade gärna sett att vi gjorde fler än ett mål där, säger Henrik Tömmernes.

Vad säger du om förlängningen?

– Innan vi tog timeout så fick de ett långt tryck på oss där vi inte fick ut puckarna. De fick in många puckar på mål och sen blev det en situation där som de gjorde mål på.

Och det avgörande målet?

– Jag tar ned pucken och ska flippa ut den, men får helt enkelt inte till det. Det blir en flippuck in i mitten, tyvärr är det ofta sådant som avgör. Jäkligt surt, för vi gör en riktigt bra bortamatch tycker jag.

Känns det extra tungt med 2-1 när det är två lägen som ni egentligen ger bort?

– Lite så är det väl, men det handlar om tillfälligheter också. Överlag gör vi en bra bortamatch där Johan Gustafsson kommer in och gör det fantastiskt och håller oss kvar, samtidigt som vi skapar ganska mycket framåt. Det var en jämn match som tyvärr slutade surt för oss.

Tömmernes låter sig dock inte nedslås - varken av förlusten eller misstaget. 25-åringen hoppas på revansch både för laget och sig själv i Scandinavium på söndag.

– Det är bara att kämpa på och göra en kasse nästa match, säger han.

– Så här är det i ett slutspel. Misstag inträffar och det är bara att leva med det och göra det bättre nästa gång. Vi är trygga hemma, så där ska vi se till att få 3-2 i matcher.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.