Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Svettig match för "JG": "De tryckte på bra"

16 skott i andra. 15 i tredje. Johan ”JG” Gustafsson i Frölundas mål hade en svettig eftermiddag i Gävle. – De tryckte på bra – och ändå var vi så nära, säger han.

Den fjärde semifinalen mellan Brynäs och Frölunda blev märklig. Frölunda hade 2–1 efter en jämn, välspelad och riktigt bra förstaperiod.

Sedan hände något.

Brynäs tog över allt totalt, och överkörningen i andra perioden var rent brutal. 16–2 i skott säger en del; Frölunda kom aldrig ur egen zon ens.

LÄS MER: Stor dramatik när Frölunda föll – stjärnan avgjorde

Ändå stod det 2–2 inför tredje. Endast ett skott gick in, resten tog alltså ”JG” som svarade för en riktigt bra insats.

– Vi gjorde väl inte vår bästa match och Brynäs krigade verkligen därute. Ändå var vi riktigt nära mot slutet. Efter andra perioden tyckte jag att vi skärpte till oss lite och höjde oss. Men det här är slutspel och varje match är en ny match – då spelar det ingen roll vad som hänt tidigare, säger ”JG”.

I tredje tog först Brynäs ledningen med 3–2. Men efter 13:25 kunde Simon Hjalmarsson snyggt styra in en passning från Henrik Tömmernäs – och det var vidöppet igen. Med bara drygt tre minuter kvar fick Frölunda spela i numerärt överläge. Och där dök den stora chansen upp. Sean Bergenheim hade helt öppen kasse, men fick ingen träff på pucken.

Istället kunde Brynäs bli fulltaligt och avgöra med 58 sekunder kvar att spela, när Kevin Clark gjorde sitt tredje mål för dagen.

– Vi var nära … men det räckte inte. Det finns massor av detaljer som vi måste vrida lite på till nästa match. Det handlar om vissa val vi gjorde därute på isen, om vårt närkampsspel som måste upp en nivå. Vi måste bli både rappare och rakade i vårt spel i egen zon. De fick nagla sig fast lite väl enkelt och kunde ha väldigt långa anfall, säger Frölundas lagkapten Joel Lundqvist, och fortsätter:

– Sedan gjorde ju faktiskt Brynäs en riktigt bra match – det får man inte glömma.  Men när vi hade 2–2 inför sista så sa vi i omklädningsrummet att läget var helt perfekt med tanke på hur det hade sett ut.

Frölundatränaren Roger Rönnberg:

– Vi gjorde vår sämsta match på ett bra tag och nu måste vi direkt tillbaka det spelet som vi haft i de tidigare matcherna mot Brynäs. Det var lite väl många långa skär idag och vi måste slutföra jobbet. Brynäs hade bättre attityd, jobbade hårdare och vann fler närkamper. Vi stod lite för mycket på hälarna. Ingen ville kliva fram och så kan man inte spela i en semifinal.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.