Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Sverige faller på världsrankingen – sämst någonsin

Fiaskot i VM innebär att Tre Kronor rasar på världsrankingen. De svenska herrarna ligger nu längre ner än någonsin tidigare.
– Vi hör inte hemma där, säger förbundets ordförande Anders Larsson till Expressen.

Tre Kronor förlorade de två inledande matcherna, mot Danmark och Belarus, i det nyligen avslutade världsmästerskapet och det bäddade för ett svenskt fiasko. Laget slogs ut redan i gruppspelet, missade slutspel och gjorde det sämsta världsmästerskapet sedan 1937.

Det misslyckade mästerskapet innebär att Sveriges herrar tappar tre placeringar på världsrankingen, från plats fyra till plats sju. Det är den sämsta placeringen någonsin för det svenska herrlandslaget, det skriver Expressen.

– Det är en total besvikelse att vi inte gick till slutspel i år och världsrankingen är en summering av de senaste åren. Eftersom vi inte når slutspel i år och åker ur i kvartsfinal 2019 slår det mot rankningen. Samtidigt vann vi guld 2017 och 2018, men på en sjundeplats vill vi verkligen inte vara. Vi hör inte hemma där, säger förbundets ordförande Anders Larsson till tidningen.

LÄS MER: Förbundsbasens VM-dom: "Oacceptabelt"

Världsmästarna toppar

Toppar rankingen gör de nyblivna världsmästarna Kanada före Finland och Ryssland.

Även på damsidan dalar Sverige i listan. Damkronorna åkte ur A-VM 2019 och ligger nu på nionde plats. Där toppar USA före Kanada och Finland.

Rankingen baseras på internationella resultat i turneringar de fyra senaste åren.

LÄS MER: Så förklarar spelarna VM-fiaskot

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.